Rozhovory, tvorba videí alebo nahrávanie podcastov, na to všetko potrebujete kvalitné mikrofóny, ktoré zachytia čistý zvuk. Ak sa v týchto oblastiach pohybujete a vašim primárnym pracovným nástrojom je iPhone alebo iPad, tak zbystrite pozornosť!

Røde SC6-L Mobile Interview Kit sa skladá z dvoch profesionálnych klopových mikrofónov SmartLav+, vrátane klipov na uchytenie (LAV-CLIP) a protiveternej ochrany (WS-LAV). Zásadným prvkom zostavy je redukcia (SC6-L) s lightning konektorom, ktorá sa pripája priamo k iOS zariadeniam.

Na druhej strane tejto redukcie sa nachádzajú dva 3,5mm audio vstupy pre mikrofóny a jeden 3,5 mm audio výstup pre slúchadlá – slúži ako monitor (odposluch). Samozrejmosťou je aj praktické puzdro pre všetky zariadenia. Samotné mikrofóny z tohoto setu využijete aj s inými zariadeniami, ale primárne je táto zostava určená pre iOS zariadenia (od iOS 11 vyššie).

Mikrofóny Røde SmartLav+ sú dobre známe miniatúrnym prevedením, kondenzátorovou kapsulou (4,5 mm) so všesmerovou charakteristikou, konektorom TRRS, a tiež minimálnym manipulačným hlukom. Kábel mikrofónu je vystužený kevlarom, čo zaručuje vysokú odolnosť voči poškodeniu. V teréne to určite príde vhod.

Táto zostava spolupracuje s rôznymi iOS aplikáciami, ale ak sa zameriavate na nahrávanie hlasu/zvuku, tak vám odporúčame vyskúšať aplikáciu – RØDE Reporter. Tá ponúka výbornú funkcionalitu, ale hlavne je optimalizovaná pre Røde SC6-L Mobile Interview Kit. Po pripojení tohoto setu k smartfónu je možné v aplikácii zapnúť/vypnúť priamy monitoring záznamu, meniť úroveň zisku mikrofónov, voliť medzi stereo alebo dual mono záznamom a napokon všetky nahrávky jednoducho zdieľať priamo z aplikácie.

Zaujímavosťou je, že všetky nastavenia vykonané v tejto aplikácii vie modul SC6-L zachovať a ďalej použiť v inej aplikácii, kde takéto možnosti a nastavenia nie sú (Kamera, Diktafón, GarageBand, Filmic Pro a pod.). Aplikácia je jednoducho spracovaná, prehľadná a používať ju môžete aj bez tejto sady, resp. s inými mikrofónmi. V menu aplikácie je možné zmeniť kvalitu záznamu a podrobne nastaviť kompresiu (typ súboru, bitrate, VBR). Nechýba ani knižnica s nahrávkami, ktoré sú zoradené podľa času a dátumu vytvorenia. Nahrávky môžete premenovať, prehrávať, ale nie upravovať (strihať), čo je škoda.

Podstatnou informáciou je cena. Za Røde SC6-L Mobile Interview Kit zaplatíte približne 199 Eur, v závislosti od predajcu. Táto suma síce nie je malá, ale z pohľadu praktického využitia daného zariadenia je prijateľná.

Aplikáciu RØDE Reporter si môžete stiahnuť kliknutím na tento odkaz 

Google Play

Zdroj: Røde

Možnosť zakúpenia: muziker.sk

Prečítajte si aj:

DJI Mavic 2 Pro/Zoom: Drony, ktoré nepoznajú konkurenciu

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Komentáre sú uzavreté