Novinka od spoločnosti ROSE BIKE ponúka ľahkú konštrukciu, dostatočne výkonný elektromotor a vydarenú konštrukciu.  

Gravel bicykle sú veľmi obľúbené, nakoľko spájajú benefity z viacerých svetov a ešte väčší záujem vzbudzujú ak sú elektrifikované. Nový ROSE Backroad AL má optimálne riešenú hliníkovú konštrukciu doplnenú o karbónovú vidlicu, vďaka čomu bola dosiahnutá hmotnosť na úrovni 13,4 kilogramu. Krásny výsledok! Z praktického hľadiska je možné využiť množstvo montážnych bodov na ráme bicykla, vďaka čomu je naňho možné pripevniť rôzne doplnky a cestovnú batožinu – ideálny bicykel na dlhšie putovanie krajinou s rozmanitým terénom.

Novinka disponuje elektromotorom Mahle X35 v náboji zadného kolesa, ktorý ponúka krútiaci moment 40 Nm. To je menej ako zvyčajne ponúka konkurencia, no výrobca šiel cestou optimalizácie hmotnosti a prirodzenosti z pohľadu šliapania do pedálov. Motor dopuje 250-watthodinová batéria uložená v ráme s maximálnym dojazdom okolo 100 km. V bežnej prevádzke to bude asistovaných 80 kilometrov, čo je viac než dosť. Okrem toho je k dispozícii aj 208-watthodinový predlžovač dojazdu, tzv. extender, ktorý môžete pripojiť k systému a uložiť ho do stojanu na fľašku. Praktické a jednoduché, chválime!

  • ROSE Backroad AL
  • ROSE Backroad AL
  • ROSE Backroad AL
  • ROSE Backroad AL

Elektrický systém ponúka viacero režimov asistencie podľa požiadaviek jazdca (s tlačidlom iWoc One na riadidlách) a samozrejmosťou je aj prepojenie na mobilnú aplikáciu Mahle, kde sa dá asistencia nastaviť ešte podrobnejšie. Samozrejmosťou sú aj výkonné hydraulické brzdy. ROSE Backroad AL je k dispozícii v dvoch verziách, pričom tá základná v cene 3399 eur ponúka 12-rýchlostné hnacie ústrojenstvo zložené z dielov od SRAM. Trošku lepšie vybavený model v cene 3499 eur ponúka 11-rýchlostný pohon Shimano GRX.

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE