Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po rekordnom lete sa môžu hotelieri a majitelia reštaurácií tešiť na bohatú jesennú sezónu. Podľa údajov najväčšieho portálu Zľavomat.sk na inšpirácie Slováci plánujú sychravé dni stráviť najmä v slovenských destináciách.

„Po letnom náraste obratu očakávame aj rekordný predaj jesenných aj zimných pobytov na Slovensku. Nielen kvôli situácii v Európe, ale aj preto, že ľudia tento rok idú radšej  na viac krátkych pobytov. Slovenské služby sa aj podľa zákazníckych hodnotení na Zľavomate za posledné roky výrazne zlepšili, takže hotel v Tatrách vyjde nielen lacnejšie, ale aj s lepšími službami ako v zahraničí. Navyše sú vo veľkej obľube akvaparky a na Slovensku máme množstvo termálnych prameňov, vďaka ktorým je ich prevádzka celoročná,“ prezradil Štefan Miho, marketingový manažér Zľavomat.sk. Podiel dovoleniek strávených na Slovensku podľa neho tento rok prudko vzrástol až o 72 %!

Na jeseň, keď sú podmienky na relax v prírode ideálne, sa veľkej obľube tešia najmä lesné a horské destinácie – Tatry, Fatra, Slovenský raj. Slováci radi skĺbia dovolenku s wellnessom, preto nepochybne medzi obľúbencov patrí Dependance Grand hotela Permon**** Permoník, Hotel PIERIS***, Hotel Končistá****, HOTEL PANORAMA RESORT**** či Hotel FIS Jasná****, ktoré majú okrem výbornej kuchyne aj vychýrený wellness svet.

Žiadanejšie sú ponuky pre náročnejších turistov

Ponuka Zľavomatu myslí tento rok viac aj na náročnejšieho zákazníka, v ponuke je  pre veľký záujem zákazníkov viac 4* aj 5* hotelov. „Okrem toho ako inšpiratívny portál prináša Zľavomat.sk lokality a hotely, o ktorých sa bežný zákazník nemusí dozvedieť. Špecialitou sú napríklad luxusné chatky pre osem až desať ľudí v Beskydách alebo päťhviezdičkový poľský hotel Liwor, ktorý má nadštandardné služby aj vybavenie,“ dodal Štefan Miho.

Raritou pre odvážnejších môžu byť aj netradičné ponuky ako napríklad chata Baba Yaga, jediná svojho druhu na Slovensku, kde doslova prespíte na sene a večeriate pod hviezdami. „Neplatí, že ľudia hľadajú na Zľavomate len lacné ubytovanie, hľadajú najmä inšpiráciu, novinky spojené s garanciou kvality, keďže ponúkané služby priebežne kontrolujeme,“ pripomenul Štefan Miho.

V mestách jesennú náladu zaháňa šport a gastro zážitky

zlavomat-wellness_web2016_8_nowat

Slováci bojujú proti sychravému počasiu aj aktivitami v mestách. Hitom sú športové a zábavné indoorové aktivity ako vstupy do bazénov, fitnescentier, na lezecké steny či dobrodružné únikové miestnosti. Na jeseň sa človek, jeho telo a myseľ potrebuje zregenerovať, a preto sú žiadané aj masáže, wellness a vstupy do sáun či masáže.

„V meste ľudia využívajú posledné rozpočty vo firmách aj na spoločné tímbildingy, pomaly plánujú vianočné večierky a rôzne utužovacie aktivity. Po večeroch ľudia s príchodom chladného počasia radi navštevujú originálne puby, ochutnávky jedál a nápojov či gastronomické zážitky aj v podobe kačacích a husacích hodov,“ dodal Štefan Miho.

Značky: