Yonhap News informuje, že spoločnosti Samsung a Qualcomm uzavreli dohodu o výrobe cenovo dostupných 5G čipsetov.

Ide tak pravdepodobne o pripravovanú sériu čipsetov série Snapdragon 400, ktorá sa bude používať v cenovo dostupných 5G smartfónoch. V súčasnosti kórejský gigant pre Qualcomm už vyrába niekoľko 5G čipsetov, vrátane Snapdragon 690, pri ktorom využíva svoj 8nm výrobný proces, ako aj čipsety 765/768 postavené na 7nm EUV procese. Ak vezmeme do úvahy cieľovú skupinu, na ktorú sa majú tieto čipsety série 400 zamerať, tak je pravdepodobné, že tieto čipy sa budú vyrábať 8nm technológiou.

Samsung fabrika

Zdroj: Yonhapnews

Spoločnosti ako napríklad Xiaomi, Oppo a Motorola už aktuálne čakajú na prvé dávky nových 5G čipov Snapdragon. Prvé telefóny s čipmi série 400 by sa mali na trhu objaviť už začiatkom budúceho roka, čo znamená, že ich výroba by sa mala už čoskoro spustiť.

Spoločnosť Samsung si na druhej strane neudržala spoluprácu s Qualcommom na produkcii vlajkových čipsetov Snapdragon, keď jej tento lukratívny kontrakt vyfúklo TSMC. Na druhej strane kórejská spoločnosť zaznamenala veľké úspechy, keď začala spolupracovať so spoločnosťou Nvidia na vývoji vlastného „8N“ procesu pre použitie v GPU radu 3000. 

Spoločnosť IBM si tiež vybrala Samsung pre svoje nové procesory Power10, ktoré sú postavené na 7nm procese EUV.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Ako zo sci-fi filmu: Samsung si patentoval priehľadný smartfón

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.