Fanúšikovské edície telefónov Samsung sú naozaj obľúbené.

O telefóne Samsung Galaxy S22 FE, teda Fan Edition (fanúšikovská edícia) sa toho dosť popísalo na jar tohto roka. Očakávaný telefón mal prísť na trh v horizonte niekoľkých mesiacov a okrem čipsetu MediaTek Dimensity 9000 mal priniesť zaujímavú výbavu za prijateľnú cenu. Teda podobne, ako jeho predchodcovia Galaxy S20 FE v septembri 2020 a Galaxy S21 FE v januári tohto roka.

Avšak niekoľko mesiacov prešlo, minul sa aj takmer celý rok 2022 a fanúšikovská verzia S22 predstavená nebola. Začalo sa preto hovoriť, že celý rad bol zrušený podobne ako séria Galaxy Note. Nemusí to ale byť pravda, pretože aktuálne sa začali šíriť čerstvé fámy o príchode tohto telefónu.

Informuje o nich portál PhoneArena.com, podľa ktorého sa v tejto súvislosti objavili hneď tri „úniky“. Začínajúci „leaker“ vystupujúci pod prezývkou @OreXda na Twitteri uviedol, že už čoskoro sa dočkáme nielen S22 FE, ale aj slúchadiel Galaxy Buds2 Live (to sú tie fazuľkovitého tvaru). Jeho tvrdenia podporil aj oveľa renomovanejší informátor Dohyun Kim.

Ďalší twitterovský zdroj, @RgcloudS, v tejto súvislosti tvrdí, že práve telefón S22 FE bude poháňaný čipom Exynos 2300, ktorý neuvidíme v trojici topmodelov S22 a nahradí ho na všetkých trhoch Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Druhým zaujímavým technickým detailom je údajne 104 Mpx fotoaparát, pričom S21 Fe mal iba 12 Mpx hlavný snímač.

S22 FE údajne nahradí Galaxy A74 a séria A7x tak bude ukončená. Všetky tieto informácie ale treba brať s rezervou, pretože doteraz sa celé mesiace o fanúšikovskej edícii Galaxy S22 neobjavila zmienka. Kórejský výrobca je pritom známy tým, že informácie o pripravovaných modeloch z jeho dielne unikajú jedna radosť.

Zdroj: PhoneArena.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.