Tie budú skôr iba kozmetické.

Pri moderných smartfónoch sme si mohli zvyknúť, že medzigeneračné zmeny v ich dizajne častokrát neprinášajú nič zásadné. Ide skôr o malé vylepšenia, ktoré majú za úlohu ozvláštniť už takmer dokonalý dizajn. Tento trend je pritom badať aj pri telefónoch spoločnosti Samsung.

Nová správa z portálu PhoneArena nám teraz prináša informácie o údajnom 100 % zaručenom dizajne budúcoročného modelu Galaxy S23 Ultra, ktorý by sa mal na trhu objaviť začiatkom roka 2023, ako jeden z prvých telefónov s novým čipom Snapdragon 8 Gen 2. Pripomíname, že v roku 2023 by mali byť všetky telefóny série Galaxy S23 poháňané práve čipovou sadou Snapdragon od spoločnosti Qualcomm. 

Zdroj uvádza, že zmeny na novinke roka 2023 budú oproti aktuálnemu Galaxy S22 Ultra takmer zanedbateľné a opäť si tieto modely môžeme veľmi ľahko pomýliť. To platí predovšetkým pri pohľade zozadu. Malé zmeny sa však môžu týkať zakrivenia, ktoré má dostať malý “upgrade”.

Galaxy S22 UltraZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Galaxy S22 Ultra v plnej kráse

Na základe tejto správy je vidieť, že dizajn zadnej steny aktuálneho modelu Ultra je na vysokej úrovni a Samsung ho nepotrebuje meniť. Otázne je, aký názor na to majú fanúšikovia značky. Rozhodne však tento dizajn vyzerá lepšie, ako pri sérii Galaxy S20 alebo S21.

Táto správa dáva dobré znamenie aj pre konzervatívnych fanúšikov, pretože práve tí rovnaký dizajn zadnej steny určite ocenia. Dobrým príkladom môže byť aj spoločnosť Apple, ktorá pri svojich iPhonoch vykonáva iba veľmi malé zmeny – dokonca niekoľko rokov po sebe.

Očakávané zmeny v dizajne zadnej steny sa majú premietnuť predovšetkým v jemnejšom zakrivení. Tým vznikne ešte plochejší dizajn, než aký vidíme pri súčasnej generácie modelu Galaxy S Ultra. Pre lepšie pochopenie zmien si pozrite grafiku nižšie.

Galaxy S22 Ultra vs. Galaxy S23 UltraZdroj: PhoneArena
Galaxy S22 Ultra vs. Galaxy S23 Ultra

Zdroj na záver dodáva, že celkové rozmery by mali byť identické s aktuálnou generáciou. To údajne platí aj pre ďalšie oblasti, ako je kapacita batérie, veľkosť displeja a jeho rozlíšenie. Vzhľadom na “nové” zakrivenie bočných hrán si však myslíme, že Samsung týmto krokom získa ďalší priestor na vloženie ešte väčšieho zobrazovacieho panela, než aký sa nachádza v modeli Galaxy S22 Ultra.

Hoci dnes nemáme k dispozícii žiadne informácie o špecifikáciách a schopnostiach fotoaparátu, očakávame, že v najvybavenejšej novinke spoločnosti Samsung začiatkom roka 2023 nebude chýbať ani 200 Mpx fotoaparát. K nemu je potrebné pripočítať aj 10 Mpx periskopický fotoaparát s podporou 10× optického priblíženia. 

Je tak zrejmé, že malé až žiadne zmeny v dizajne určite nebude znamenať to isté aj pre výbavu. Galaxy S23 Ultra bude určite veľmi výkonný a kvalitne fotiaci vlajkový smartfón roka 2023.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.