Snímanie za slabého osvetlenia je slabina mnohých smartfónov. Galaxy S23 má byť výnimkou.

Poznáme to všetci. Takmer všetky dnešné telefóny robia dobré fotografie za slnečného dňa. Keď však svetla ubudne, prichádza k pomyselnému deleniu zrna od pliev. Kvalitné nočné fotografie nie sú pravidlom ani u všetkých topmodelov jednotlivých výrobcov.

Nadchádzajúci Samsung Galaxy S23 však bude mať nočné fotenie zvládnuté na vysokej úrovni. Tvrdí to uznávaný „leaker“ Ice Universe, ktorý na Twitteri napísal, že fotoaparát tohto telefónu je v noci „ako nočné videnie“.

Pripomeňme, že práve vyššie rozlíšenie snímača hlavného fotoaparátu, ktoré má stúpnuť zo 104 na 200 Mpx, bude vraj jedným z hlavných vylepšení tohtoročného najvyššieho modelu radu S23. Naopak, rozlíšenie prednej kamery vraj bude nižšie a klesne zo 40 na 12 Mpx.

Zatiaľ nie je jasné, vďaka čomu bude S23 podľa Ice Universa taký výnimočný v nočnom fotografovaní, ale nový snímač na tom určite bude mať podiel. Mimochodom, aj pri vlaňajšom modeli S22 Ultra došlo k medzigeneračnému zlepšeniu nočného fotografovania, aj s využitím umelej inteligencie, ktorá fotky vylepšuje po samotnom zosnímaní fotografie.

Samsung Galaxy S23Zdroj: 91mobiles.com
Samsung Galaxy S23+ a Galaxy S23 Ultra

Ďalšia zatiaľ nepotvrdená informácia sa týka displeja, resp. digitizéra, teda dotykového skla. To má byť podľa ďalšieho „leakera“ Ahmeda Qwaidera v porovnaní so súčasnou generáciu S22 Ultra menej zahnuté.

Ako sme písali v našom článku, zahnutie displeja vyzerá napohľad zaujímavo, ale pri ovládaní a hlavne písaní dotykovým perom S Pen je to skôr nevýhoda. Aj fanúšikovia značky si v modeloch S20 FE a S21 FE vybojovali klasický plochý displej.

No a poslednou potešujúcou správou je údajné zvýšenie kapacity vnútorného úložiska aj veľkosti pamäte RAM. Galaxy S23 Ultra vraj bude mať najnižšiu verziu na úrovni 12 GB RAM/256 GB úložisko, čím by minuloročných 8 GB/128 GB definitívne a zaslúžene odišlo do zabudnutia.

NA druhej strane, iný známy „leaker“ Roland Quandt tvrdí, že 128-gigabajtová verzia S23 Ultra príde. Zostáva teda len počkať si do februára na predstavenie tohto telefónu.

Zdroje: Twitter.com (1), Twitter.com (2), Twitter.com (3), PhoneArena.com,

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.