Internet žije S8-čkou.

Pravdepodobne to nebude čistá náhoda, že sa prvá tlačová fotografia Galaxy S8 objavila v dobe, kedy vrcholila výstava MWC. Ak to nebol plánovaný únik, načasovanie bolo skvelé a Samsung strhol pozornosť na svoju stranu. Odvtedy neustále pribúdajú ďalšie fotografie a informácie, až sme sami zvedaví, čím nás Samsung 29. marca počas oficiálneho predstavenia prekvapí.

Najnovšia denná várka noviniek o Galaxy S8 obsahuje predpokladanú cenu, ktorá nie je až taká vysoká, ako sa niektorí z vás obávajú. Klasická S8-čka by sa mala v Európe predávať za 799 eur, v prípade verzie S8+ to bude od 899 eur. Pre porovnanie, Galaxy S7 štartovala na 699 eur a verzia edge bola o 100 eur drahšia. Note 7 začínal na 849 eur, takže ak berieme do úvahy zaoblenie displeja aj jeho veľkosť, S8 bude stáť cca toľko, čo jeho predchodcovia.

Telefón by sa mal začať predávať od 21. apríla a predobjednávky budú spustené 10. apríla. Ide však o neoficiálne informácie, takže sa môžu vo finále ešte zmeniť a môžu sa odlišovať aj podľa jednotlivých regiónov.

Okrem predpokladanej ceny koluje internetom aj najnovšia fotografia, ktorá porovnáva fyzickú veľkosť modelov Galaxy S8 a S8+ s Note 7. Do úvahy treba brať, že ide stále o dohady, ale je takmer isté, že takto bude S8 naozaj vyzerať. Mimochodom, fotka je očividne vytvorená vo photoshope – všimnite si dátum kalendára v Note 7 a čas a stav batérie v prípade S8 a S8+.

Porovnanie predpokladaných veľkostí Galaxy S8 a S8+ s Note 7. Fotka je s najväčšou pravdepodobnosťou vytvorená vo Photoshope. Zdroj: Weibo

Samsung Galaxy S8 a ani Galaxy S8+ nemajú fyzické tlačidlo domov. Snímač odtlačkov prstov je trochu atypicky umiestnený na zadnej strane konštrukcie. Oba modely majú zaoblený displej a 3,5 mm jack. Verzia bez zaoblenia nebude k dispozícii.

Galaxy S8 a S8+ zaujmú spracovaním Super AMOLED displeja a pomerom obrazovky k telu. Práve vďaka vysokému pomeru obrazovky k telu by mal telefón ponúknuť 5,8-palcový displej, resp. 6,2-palcový v prípade modelu S8+. Používanie smartfónu v jednej ruke však nebude horšie v porovnaní s Galaxy S7 edge.

Očakáva sa, že telefón ponúkne procesor Qualcomm Snapdragon 835 a 3000 mAh (S8) / 3500 mAh (S8+) batériu. Samsung by mal predstaviť aj hlasového asistenta menom Bixby.

Predpokladané parametre telefónov Samsung Galaxy S8 a S8+:

  • 5,8″ / 6,2″ QHD Super AMOLED displej
  • Snapdragon 835 alebo Samsung Exynos procesor (podľa trhu)
  • 4 GB RAM a 64 GB úložisko (rozšíriteľné SD kartami)
  • 12 Mpix zadná a 8 Mpix predná kamera
  • 3000 mAh / 3500 mAh akumulátor (podľa veľkosti displeja)
  • 3,5 mm konektor, USB-C konektor, vode odolná konštrukcia

Zdroj: gsmarena, Android Authority, Weibo

Prečítajte si aj:

Pozrite si Samsung Galaxy S8 na tlačovej fotografii a jeho porovnanie s LG G6. Poznáme ceny (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit