Nové skladačky od Samsungu by mali byť predstavené niekedy v auguste 2023.

Nový Samsung Galaxy Z Flip5, ktorého by sme sa mali dočkať niekedy v auguste tohto roka, by mohol mať až tri displeje. Okrem toho hlavného, skladateľného, by mal na vonkajšej strane dva menšie doplnkové displeje.

Presvedčený je o tom „insider“ s prezývkou SuperRoader, ktorý na svojom youtubovom kanáli zverejnil video, kde ukázal rendery, ako by asi toto nové skladacie mobilné zariadenie malo vyzerať. Na nich sa obidva vonkajšie displeje nachádzajú na jednej polovici telefónu a majú podstatne rozdielne veľkosti.

Menší displej je umiestnený pri dvojici objektívov zadného fotoaparátu a má fungovať len ako nejaké notifikačné centrum. Teda dosť podobne ako u súčasného Galaxy Z Flip4, kde je funkcionalita jediného vonkajšieho displeja značne obmedzená len na pár informácií a úkonov. Na renderoch je na malej obrazovke zobrazený čas, dátum, výdrž batérie telefónu a niekoľko emotikonov.

Galaxy Z Flip5 renderZdroj: YouTube.com/Super Roader

Väčšia vonkajšia obrazovka sa pravdepodobne bude používať na bežnú interakciu s telefónom bez toho, aby ste ho museli roztvoriť – teda presne tak, ako vonkajší displej na väčšom súrodencovi Galaxy Z Fold4.

Mimochodom, ďalší „leaker“ Ice Universe tvrdí, že táto obrazovka na Galaxy Z Flip5 bude mať 3,4 palca a zaberie väčšinu plochy prednej strany telefónu. To súhlasí s tým, čo vidíme na renderoch. Z hľadiska funkčnosti by určite šlo o veľký krok vpred, pretože na malom vonkajšom displeji Z Fold4 sa nedalo robiť prakticky nič.

Novinkou u Galaxy Z Flip5 aj Z Fold5 má byť nový typ pántu v tvare kvapky vody, ktorý má eliminovať nežiaducu klinovitú medzeru medzi zloženými časťami displeja. Očakáva sa tiež, že oba telefóny budú používať čipset Snapdragon 8 Gen 2 alebo variant Plus.

Zdroje: Digitaltrends.com, Twitter.com, YouTube.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.