Kórejská spoločnosť plánuje čoskoro uviesť aktualizáciu používateľského prostredia One UI 2.5 s niekoľkými novými funkciami, vrátane podpory ovládania Google gestami aj v aplikáciách tretích strán.

Očakávame, že aktualizácia príde na trh spolu s novou sériou Galaxy Note20, ktorá môže byť predstavená 5. augusta. Zatiaľ čo sme v očakávaní, čo nové One UI 2.5 prinesie, iba pred pár dňami sa objavili obavy z toho, že Samsung plánuje do neho pridať otravné reklamy.

Samsung One UI 2.5

Samsung One UI 2.5 – Uzamknutá obrazovka, Zdroj: XDA-Developers

Správa uvádza, že používateľ musí čakať na uzamknutej obrazovke 15 sekúnd a až po krátkom reklamnom spote mu je umožnené odomknúť smartfón. Toto tvrdenie podporuje aj snímka obrazovky.

Správa zobrazuje snímku obrazovky, ktorá bola nedávno zdieľaná na fórach spoločnosti Samsung Korea a jasne zobrazuje reklamu na uzamknutej obrazovke s časovačom 15 sekúnd priamo pod snímačom odtlačkov prstov. Členovia XDA-Developers sa však domnievajú, že informácie uvedené v správe sú nesprávne.

Správa z portálu SamMobile však tento problém ďalej objasňuje a poskytuje možné vysvetlenie, prečo môže byť pôvodná správa z TizenHelp nesprávne interpretovaná. Podľa správy SamMobile spoločnosť Samsung nedávno poslala reklamu do natívnej aplikácie Počasie používateľom v Južnej Kórei, čo viedlo k výraznej nespokojnosti, pričom niekoľko používateľov vyjadrilo svoje znepokojenie na rôznych fórach.

Samsung One UI reklama

Reklama v aktuálnej verzii prostredia One UI, Zdroj: XDA-Developers

Táto nespokojnosť viedla k tomu, že nahnevaný používateľ vytvorili modelovú snímku obrazovky a zverejnil ju ako satirické zobrazenie reklamy v prostredí One UI 2.5. Táto teória je podložená niektorými detailami, ktoré všetko smerujú k tomu, že ide skutočne o vtip. Interpretácia obrázkov sa stratila aj v preklade z kórejčiny, kedy znak 예시 (namiesto slova vtip sa používalo slovo príklad) bol nesprávne preložený, takže príspevok dostal oproti pôvodnej myšlienke celkom iný význam.

Zatiaľ čo verzia rozhrania One UI 2.5 nebude obsahovať reklamy na uzamknutej obrazovke, aktuálna verzia softvéru od Samsungu už má problém s banerovou reklamou, predovšetkým v rozvojových trhoch. Nechajme sa prekvapiť, ako sa celá situácia vyvinie.

Zdroj: XDA-Davelopers

Prečítajte si aj:

Pozrite sa, ako vyzeral New York v roku 1911 vo farbe a v 4K. Výsledok vás prekvapí (VIDEO)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.