Nadstavba One UI 2.5 bola predstavená počas udalosti Unpacked ako súčasť smartfónov a tabletov Galaxy Note 20, Galaxy Tab S7 a Galaxy Z Fold 2. 

Táto verzia obsahuje množstvo nových funkcií a pri používaní alternatívnych launcherov pridáva v Androide 10 najmä kompatibilitu s navigačnými gestami na celej obrazovke.

Navigačné gestá na celej obrazovke fungujú na modeloch Galaxy Note20 a Galaxy Note20 Ultra. Keďže Galaxy Tab S7, Galaxy Tab S7+, Galaxy Z Flip 5G a Galaxy Z Fold 2 tiež používajú systém Android 10 s nadstavbou One UI 2.5, tak aj tieto modely budú pri používaní launcherov tretích strán kompatibilné s navigačnými gestami na celej obrazovke.

Google túto funkciu pridal do svojich produktov ešte v roku 2019, ale spoločnosti Samsung to trvalo takmer rok, pokým ju implementovala do zariadení Galaxy.

Alternatívny spúšťač Nova Launcher

Ak sa vám nepáči štandardné používateľské prostredie od Samsungu, môžete ho teraz prepnúť a používať spúšťač tretích strán s vedomím, že gestá navigácie na celej obrazovke systému Android 10 budú vo vybraných modeloch fungovať.

Očakáva sa, že séria Galaxy S20 dostane aktualizáciu One UI 2.5 v najbližších týždňoch ešte pred veľkou aktualizáciou (One UI 3.0 na Androide 11), ktorá príde ešte v tomto roku.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Začíname s Androidom: Ako upraviť používateľské prostredie smartfónu na nepoznanie?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.