Nový rok prinesie aj nové používateľské rozhranie od Samsungu.

Kórejský výrobca Samsung už zrejme testuje novú verziu svojho používateľského rozhrania One UI pre vlastné Android telefóny s číselným označením 5.1. Informoval o tom portál Sammobile.com, odvolávajúc sa na tweet neoficiálneho, fanúšikovského účtu Samsung One UI Softvare Updates.

Zatiaľ iba interné testovanie údajne prebieha na telefónoch Galaxy S22, S22 Plus a S22 Ultra. Jednou z veľmi mála informácií o novom softvéri je jeho kódové označenie S90xEXXU2CVL7, pod ktorým bol zaznamenaný na serveroch výrobcu.

Novinky, ktoré by táto nadstavba Androidu 13 mala priniesť, zatiaľ nie sú známe. Hovorí sa však, že nové rozhranie by malo byť užívateľsky najprispôsobiteľnejšie zo všetkých, ktoré Samsung doteraz vyvinul. Týkať sa vo vraj bude napríklad uzamknutej obrazovky.

Špekuluje sa, že ako prvé by ho dostali tri smartfóny radu Galaxy S23, ktorých by sme sa mali dočkať niekedy vo februári. Nie je to žiadne prekvapenie, podobne to bolo aj pri predchádzajúcej verzii OneUI, keď ju výrobca tiež uvoľnil najprv pre telefóny radu S22 a skladacie smartfóny, a až potom ju portoval na minuloročné vlajkové lode i ďalšie zariadenia.

V každom prípade, sprístupňovanie súčasnej verzie OneUI 5.0 bolo zo strany výrobcu rýchle (k dispozícii je pre množstvo zariadení) a to isté sa očakáva aj pri novej generácii.

Zdroje: Sammobile.com, Samsung One UI Softvare Updates, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.