Samsung u vybraných modelov ponúka aktualizácie používateľského rozhrania One UI a operačného systému Android v štyroch nasledujúcich generáciách.

Predtým tri, teraz štyri

Nová stratégia Samsungu nadväzuje na staršiu ponuku, podľa ktorej mali majitelia k dispozícii tri generácie aktualizácií. Ponuka platí pre smartfóny zo sérií Galaxy S, Z a A, prípadne pre tablety. Samsung navyše do budúcnosti plánuje, že túto ponuku rozšíri aj na ďalšie produktové série v rámci ekosystému Galaxy, a chce tiež s partnermi spolupracovať na tom, aby boli budúce verzie operačného systému Android k dispozícii prostredníctvom rozhrania Samsung One UI. Okrem toho firma zaisťuje aj štyri roky aktualizácií pre systémy One UI Watch a Wear OS Powered by Samsung, čo ocenia majitelia smart hodiniek Galaxy Watch.

Bezpečnostná aktualizácia

Okrem predĺženej ponuky aktualizácií operačného systému a používateľského rozhrania ponúka Samsung aj bezpečnostné aktualizácie po dobu piatich rokov – táto novinka opäť platí pri vybraných zariadeniach Galaxy. Aktualizácie bezpečnostnej platformy Samsung Knox poskytujú zariadeniam Galaxy ochranu pred hrozbami. Používatelia služby Samsung Galaxy Enterprise Edition navyše získajú ročnú licenciu na balík riešení Samsung Knox Suite, ktorá okrem iného dokáže pripojiť zariadenie na centrálny riadiaci pult, cez ktorý je možné riadiť a sledovať bezpečnostné aktualizácie a ďalšie funkcie.

Vybrané modely

Štyri generácie budúcich aktualizácií používateľského rozhrania One UI a päť rokov bezpečnostných aktualizácií sú k dispozícii pre nasledovné zariadenia:

  • Séria Galaxy S: Galaxy S22, S22+, S22 Ultra, Galaxy S21, S21+, S21 Ultra, S21 FE a budúce modely série S
  • Séria Galaxy Z: Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3 a budúce modely série Z
  • Séria Galaxy A: vybrané budúce modely série A
  • Tablety Galaxy: Galaxy TabS8, S8+, S8 Ultra a budúce modely série Tab S

Štvorročná aktualizácia používateľského rozhrania One UI Watch a operačného systému Wear OS Powered by Samsung je k dispozícii v nasledujúcich zariadeniach:

  • Galaxy Watch: Galaxy Watch4, Galaxy Watch4 Classic a budúce modely série Galaxy Watch

Pri prístrojoch série Galaxy, ktoré túto podmienku nespĺňajú a štyri generácie by na ne boli príliš, naďalej platí pôvodná ponuka troch aktualizácií používateľského rozhrania One UI do budúcnosti.

Zdroje: Ďalšie informácie o aktualizáciách pre zariadenia Samsung, Ďalšie informácie o bezpečnostných aktualizáciách:


Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.