Spoločnosť Samsung má pripravovať fotoaparáty so 432 Mpx rozlíšením.

Snímače fotoaparátov pre smartfóny s veľkosťou 1″ už dnes nie sú ničím nezvyčajným. Výrobca Sony s nimi prišiel na trh už pred niekoľkými mesiacmi, pričom okamžite si získali srdcia fanúšikov mobilnej fotografie. Snímač s veľkosťou 1 palca sa objavil v prémiových modeloch ako je Xiaomi 13 Pro, vivo X90 Pro+ čo OPPO Find X6 Pro. Sony však v tomto segmente dokázal vytvoriť len 50 Mpx senzor, na čo reaguje aj Samsung.

Práve juhokórejský výrobca má podľa portálu sammobile.com pracovať na dvoch snímačoch fotoaparátu pre smartfóny s veľkosťou 1 palca. Samsung sa však neplánuje zastaviť pri 50 Mpx a mieri až na úroveň 432 Mpx.

Samsung pripravuje senzory ISOCELL HW1 a ISOCELL HW2

Po predstavení prvého 200 Mpx snímača ISOCELL HP1 od Samsungu si všetci mysleli, že sa do smartfónov v takej blízkej dobe nedostane. 200 Mpx sa však v smartfónoch skutočne rýchlo uchytilo, pričom dnes môžeme siahnuť po modeloch ako je Samsung Galaxy S23 Ultra či Xiaomi 12T Pro, ktoré snímač s takýmto rozlíšením využívajú.

Samsung Galaxy S23 Ultra vs Xiaomi 13 ProZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23 Ultra vs Xiaomi 13 Pro

Tu sa však spoločnosť, ktorá patrí medzi popredných výrobcov elektroniky, neplánuje zastaviť. Podľa všetkého je práve v príprave dvojica snímačov fotoaparátu, ktoré by sa neskôr mali objaviť v smartfónoch. Oba majú mať veľkosť práve 1″ a rozlíšenie 432 Mpx. Rozdiel v nich má byť len minimálny, ISOCELL HW1 má byť o minimálnu hodnotu väčší ako ISOCELL HW2.

V skladateľných smartfónoch zatiaľ „len“ 200 Mpx

Zatiaľ nie je známe, či Samsung snímače ISOCELL HW1 a ISOCELL HW2 využije vo svojich smartfónoch. Ak by sa ale tak stalo, tak by sa zrejme objavili v sérii Galaxy S. Z nášho zdroja však vyplývajú aj informácie o skladateľných smartfónoch, ktoré sa v blízkej dobe majú dočkať vylepšenia fotoaparátu.

Ďalšia generácia skladateľných smartfónov v tvare knihy, teda Galaxy Z Fold6 by mal využiť snímač s rozlíšením 50 Mpx rovnako, ako aj modely Galaxy Z Fold5 či Galaxy Z Fold4. Už o dva roky by však výrobca mal vylepšiť fotoaparáty aj v tomto segmente. Model Samsung Galaxy Z Fold7 by mal siahnuť po 200 Mpx snímači fotoaparátu.

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.