Bez ohľadu na model a trh.

Samsung vždy vedel, ako rozdeliť fanúšikov Galaxy telefónov na dve skupiny. K tomuto kroku mu stačilo vybaviť svoje vlastné telefóny čipsetmi Snapdragon alebo Exynos na základe trhov, a problém bol na svete. Pravdepodobne najúspešnejšou sériou za ostatné roky je minuloročná Galaxy S23, ktorá na celom svete dostala čipovú sadu Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, pričom tento rok sa vo výbave série Galaxy S24 taktiež objavil Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy, avšak v našom regióne už iba vo verzii Galaxy S24 Ultra

Koncom januára tohto roku sa začali objavovať prvé informácie o novej generácii čipovej sady Exynos 2500 od Samsungu, ktorá má byť poriadne výkonná. Pokiaľ ste však dúfali, že v sérii Galaxy S ešte niekedy v budúcnosti uvidíte čipovú sadu Snapdragon aj u nás, tak vás pravdepodobne sklameme. Nové úniky totižto naznačujú, že Samsung má v pláne celú budúcoročnú sériu Galaxy S vybaviť vlastnou čipovou sadou Exynos, a to dokonca bez rozdielu modelu a trhu. Chce tak spraviť proste globálne.

Leak sa objavil na sociálnej sieti X. Nová fáma tvrdí, že spoločnosť Samsung v súčasnej fáze vývoja plánuje pre celú sériu Galaxy S25 používať vlastný čipset Exynos. Pracuje sa s teóriou, že ide o nepredstavený model Exynos 2500. Zdroj dodáva, že sa tak stane pri všetkých modeloch na celom svete.

Na druhej strane je tu aj dobrá správa, ktorá tvrdí, že skladacie telefóny sérií Galaxy Z Fold7 a Galaxy Z Flip7 budú vybavené čipovými sadami Snapdragon (pravdepodobne 8 Gen 4), zatiaľ čo telefóny série Galaxy A a nižších sa budú od roku 2025 spoliehať na príslušné čipové sady od MediaTeku a Samsungu. 

Táto, zatiaľ nepotvrdená fáma svojím spôsobom kompiluje doterajšie úniky do logického záveru, avšak do predstavenia akéhokoľvek vyššie spomenutého zariadenia zostáva ešte poriadne dlhé časové obdobie. Aj preto si budeme musieť počkať na vierohodnejšie zdroje, ktoré údajnú stratégiu spoločnosti Samsung pre rok 2025 potvrdia alebo vyvrátia.

Zdroj: GSMArena, Connor/X.com

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.