Smartfóny s flexibilnými displejmi môžu mať rôzne formy.

Patentová prihláška kórejskej spoločnosti môže poskytnúť pomerne dobrú predstavu o tom, čo by sme mohli od pripravovanej novinky Samsung Galaxy S11+ očakávať. Patent odhaľuje zariadenie, ktoré má posuvný a ohybný displej s minimálnym horným rámikom. 

Portál Lets Go Digital informuje, že výsledkom tejto konštrukcie je smartfón, ktorý má na čelnej strane takmer po celej ploche displej, až na malú kovovú časť v spodnej časti, kde sa nachádza mechanizmus, ktorý slúži na posúvanie displeja.

Potiahnutím displeja smerom nadol sa zväčší celková zobrazovacia plocha obrazovky, pričom zasunutím sa jeho plocha zmenší. Ohybný displej sa ukladá v zadnej časti zariadenia a pohybuje sa od spodnej časti k hornej časti telefónu. Aj v prípade, že sa obrazovka rozvinie, na zadnej strane smartfónu sa stále nachádza aj druhý menší displej, ktorý využíva časť ohybného displeja. 

Časť patentu odhaľuje aj pohľad na zaujímavé riešenie fotoaparátu pod displejom, ktorý sa pri posúvaní displeja otáča, keď sa obrazovka rozvinie. Fotoaparát je umiestnený v spodnej polovici zariadenia. V zadnej časti telefónu tzv. priechodný otvor umožní objektívu zachytiť fotografie, aj keď je obrazovka zasunutá. Patent sa týka aj verzie tejto konfigurácie s dvoma fotoaparátmi.

Technológia z patentu síce nemusí byť bezpodmienečne pripravená pre modelový rad Galaxy S11. Avšak podľa slov portálu Lets Go Digital by mal model Galaxy S11+ dostať displej s ešte vyšším pomerom strán, ako tomu bolo doteraz. Pre dosiahnutie tohto dizajnového riešenia by mohla byť použitá práve rolovateľná konštrukcia displeja z nového patentu.

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Huawei P40 Pro vraj ponúkne možnosť výberu operačného systému: Harmony OS a Android 10 v jednom zariadení?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.