Problém vraj spôsobovala jedna zo systémových aplikácií.

Vo februári sa na diskusnom fóre Reddit.com objavili sťažnosti na slabú výdrž batérie v telefónoch Samsung po aktualizácii používateľského prostredia na verziu One UI 5.1. Samsung teraz tvrdí, že definitívne našiel príčinu. Informoval o tom portál SamMobile.com.

Problém sa týkal rôznych smartfónov Samsung, vrátane Galaxy S21, S22, Z Fold3 aj Z Fold4. Výrobca uvádza, že príčinou rýchleho vybíjania je softvérová klávesnica Samsung, na ktorú aj pôvodne padlo podozrenie. Niektorí používatelia uvádzali skrátenie času zapnutej obrazovky telefónu len na tri hodiny.

Spoločnosť Samsung tvrdí, že aplikácia Samsung Keyboard spotrebovávala viac batérie ako zvyčajne pre „dodatočný kvalifikačný proces (súvisiaci so samolepkami a emotikonmi)“. Čo to v skutočnosti znamená, môžeme len hádať, ale dôležité je, že výrobca problém priznal a už naň vydal záplatu.

Aplikácie Samsung sa prednastavene aktualizujú automaticky, je teda pravdepodobné, že väčšina telefónov už má najnovšiu verziu aplikácie Samsung Keyboard, konkrétne verziu 5.6.10.31. Skontrolovať to je možné priamo v aplikačnom obchode Galaxy Store.

Portál SamMobile.com ale upozorňuje, že aktualizácia nemusí vyriešiť všetky problémy s vybíjaním. U niektorých telefónov totiž výdrž batérie totiž stále nie je na úrovni spred vydania rozhrania One UI 5.1 hoci majú nainštalované najnovšie verzie všetkých systémových aplikácií.

Zdroj: SamMobile.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.