Spoločnosť chce už onedlho posilniť predaj skladateľných zariadení.

Samsung stál na počiatku éry skladateľných smartfónov, ktoré sa stále tešia pomerne veľkej popularite. Spoločnosť pred pár dňami predstavila špeciálnu edíciu série Galaxy Z Fold, ktorá vyniká tenkým dizajnom. Výrobca krátko na to potvrdil, že nemá v pláne predstaviť lacnejší skladateľný model Galaxy Z Fold6 FE, avšak zdá sa, že pripravuje niečo oveľa lepšie.

Ďalším vývojovým stupňom skladateľných zariadení sú tzv. tri-fold smartfóny, ktorých displej je tvorený z troch obrazoviek a konštrukcia obsahuje až dva pánty. Prvé takéto tri-fold zariadenie už predstavil Huawei, ktorý na trh uviedol model Huawei Mate XT. Tento smartfón má dokonca namierené aj do Európy.

Huawei Mate XTZdroj: androidauthority.com
Huawei Mate XT

Na nový dizajnový trend chce samozrejme nabehnúť aj Samsung, ktorý by mal už v roku 2025 uviesť na trh svoj prvý tri-fold smartfón, o čom informoval portál Zdnet Korea. Spoločnosť je údajne pripravená na uvedenie tri-fold zariadenia spolu s dodávateľským reťazcom. Čaká sa už iba na potvrdenie divízie MX (Mobile eXperience), ktorá je zodpovedná za skladacie telefóny.

Aktuálne informácie z prostredia spoločnosti Samsung prezrádzajú, že objednávky skladateľných OLED panelov sa znížili o viac ako 10 %, pretože dopyt po modeloch Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6 nesplnil očakávania. Realita je však ešte o niečo horšia, keďže dodávky skladateľných displejov od Samsungu budú v roku 2024 predstavovať 12 miliónov kusov, čo je 40 % pokles v porovnaní s 20 miliónmi dodaných kusov v minulom roku

Samsung Galaxy Z Fold6 Special EditionZdroj: Samsung
Samsung Galaxy Z Fold6 Special Edition

Toto číslo je súčtom všetkých skladateľných displejov, ktoré Samsung použil nielen vo svojich zariadeniach, ale aj dodal spoločnostiam, ako sú Xiaomi, vivo a Oppo. Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6 majú aj napriek tomu významný podiel s 8 miliónmi kusov, čo však predstavuje pokles o takmer dva milióny kusov oproti očakávaniam.

Pokles predaja skladateľných smartfónov je z roka na rok zreteľnejší, čiže nie je vôbec prekvapením, že Samsung chce zabojovať o popredné pozície v predajnosti aj v novom segmente tri-fold zariadení. Nie je však vylúčené, že spoločnosť nakoniec vyrobí aj lacnejší Galaxy Z Flip, keď už spoločnosť potvrdila, že lacnejší Galaxy Z Fold nebude.

Zdroj: Zdnet Korea

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.