Huawei pritom iba pred nedávnom sprístupnil pre smartfóny série Mate 10 šikovný nočný režim z P20 Pro.

Aktualizácia sa začala šíriť na zariadenia Huawei Mate 10, Mate 10 Pro a Porsche Design Mate 10 začiatkom júla. Firmvér niesol označenie BLA-L29C 8.0.0.145 a je založený na verzii Androidu 8.0 s nadstavbou EMUI 8.0. Túto aktualizáciu ste už pravdepodobne obdržali a teraz môžete vítať najnovšiu verziu firmvéru s označením BLA-L29C 8.0.0.148 (aktualizácia má 3,11 GB). 

Firmware okrem výraznej podpory GPU Turbo pre zlepšenie efektivity spracovania, bude obsahovať aj niektoré opravy chýb a optimalizáciu výkonu s júlovou bezpečnostnou záplatou. 

Keď si ešte pripomenieme júlovú aktualizáciu s režimom Night Shot, tak Huawei mal premiéru s týmto vylepšením začiatkom roka s P20 a P20 Pro. Režim ponúka šikovný a efektívny spôsob snímania nočných scén. Záznamom niekoľkých fotografií a ich spájaním do jedného celku, sa vytvárajú výsledné obrázky s menším šumom, sýtejšími farbami a jasnejšou expozíciou. Pre niekoho môžu byť výsledky z tohto procesu už trochu neprirodzené.

Režim nočného snímania má aj svoje slabiny. Vytváraním a spájaním viacerých fotografií do jedného výsledného snímku nie je žiadúce, aby sa týmto spôsobom fotili pohybujúce sa predmety. Výsledkom sú rozmazané fotografie. Pozrite si kvalitu fotografií Huawei P20 Pro z nášho veľkého fototestu.

Najnovšia verzia firmvéru B148 by mala na vaše zariadenia prichádzať v týchto dňoch. Iba upozorňujeme, že pre plnohodnotné využívanie GPU Turbo musíte mať v aplikácii Game Suite zapnutý herný režim.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

HTC U12+ vs. Huawei P20 Pro: Porovnanie fotoaparátov vo dne a v noci (fototest)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.