Hudobné a video služby sú pre väčšinu používateľov pravdepodobne najznámejšie a najatraktívnejšie. V ponuke služieb, ktoré vo forme predplatného ponúkajú neobmedzený prístup k obsahu, však nájdete aj niekoľko aplikácií s digitálnou knižnicou alebo bohatou databázou komiksov. V tomto prípade neje o až tak masívne využívané služby, aspoň u nás nie, ale je dobré o nich vedieť a prinášame ich výber.

Fabula

Služba Fabula prišla na náš trh pred rokom v auguste. V dobe spustenia slovenskej verzie ponúkala 130 elektronických kníh v slovenčine. Databáza lokalizovaných kníh sa postupne rozrastá a celkovo ponúka viac ako 13 000 titulov v rôznych jazykoch. V prípade záujmu odporúčame navštíviť oficiálnu stránku fabula.im/sk, ktorá obsahuje všetky potrebné informácie.

Je praktické, že aplikáciu pre Android a iOS si môžete stiahnuť aj bez aktívneho predplatného. 10 % z obsahu každej knihy si môžete prečítať zadarmo. Nechýba offline režim.

Cena: 9,99 € mesačne / 47,99 € polročne

V skratke:

  • Prístup k celkovo viac ako 13 000 knihám v rôznych jazykoch
  • Aplikácia pre Android a iOS
  • 10 % z každej knihy môžete čítať zadarmo

Blinkist

Blinkist je atypická knižná služba. Zameriava sa na literatúru faktu. Knihy tohto žánru však neponúka v plnej verzii, ale vo forme poznámok, ktoré sumarizujú všetky podstatné informácie z danej knihy. V priebehu 15 minút tak získate dôležité informácie, ktoré by ste v opačnom prípade čítali oveľa dlhšie.

Blinkist je dostupný aj vo forme bezplatného členstva. To umožňuje každý deň prečítať poznámky z jednej pevne danej knihy. Predplatné je dostupné vo forme ročného poplatku. Služba aktuálne obsahuje viac ako 2200 kníh, resp. poznámok z nich. K dispozícii je offline režim.

Cena: 49,99 € ročne

V skratke:

  • Poznámky s dôležitými informáciami z viac ako 2200 kníh
  • Čítanie na 15 minút

Comixology Unlimited

Comixology Unlimited je služba, ktorá poteší všetkých fanúšikov komiksov. Obsahuje totiž databázu viac ako 10-tisíc rôznych titulov, ku ktorým získate prístup za mesačný poplatok vo výške 5,99 €. V databáze sú aj komiksy od Marvelu, takže táto služba by mala potešiť aj náročnejších čitateľov. Komiksy sú dostupné v angličtine a predplatenie služby vyžaduje konto v obchode Amazon. K dispozícii je aj offline režim a komiksy môžete čítať aj na mobilných zariadeniach s platformami iOS a Android.

Cena: 5,99 € mesačne

V skratke:

  • Viac ako 10-tisíc komiksov v angličtine

V ďalších častiach nášho seriálu sa pozrieme na služby, ktoré umožňujú prenájom a streamovanie hudby či filmov a seriálov.

Prečítajte si všetky články tohto seriálu:

1. časť – služby na prenájom filmov a seriálov

2. časť – služby na prenájom hudby

3. časť – služby na prenájom kníh a komiksov (práve čítate)

4. časť – služby na prenájom hier

 

 

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit