Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť SHELL Slovakia, s.r.o., rozširuje funkcionalitu aplikácie Shell, vďaka ktorej môžu teraz zákazníci platiť za palivo priamo od stojana na väčšine čerpacích staníc Shell v Slovenskej republike.

Mobilná platba Shell SmartPay je vhodná pre všetkých, ktorí chcú natankovať rýchlo, bezpečne a pohodlne. Navyše, pri využití služby vonkajšej obsluhy nemusia vodiči po celú dobu svojej návštevy čerpacej stanice vystúpiť z auta.

Zákazníci väčšiny čerpacích staníc Shell na Slovensku môžu opäť platiť za pohonné hmoty prostredníctvom mobilu z pohodlia svojho auta.

Vďaka mobilnej platbe Shell SmartPay v aplikácii Shell prebehne platba rýchlo, bezpečne a veľmi jednoducho. Shell SmartPay využíva namiesto QR kódu technológiu lokalizácie zákazníka pomocou súradníc GPS. Stačí, ak zákazník po spustení mobilnej platby v aplikácii na čerpacej stanici zadá číslo stojana a maximálnu čiastku, za ktorú chce tankovať. V prípade, ak využije služby vonkajšej obsluhy, nemusí pre tankovanie vystúpiť zo svojho auta. Mobilná platba nadväzuje na úspech digitálnej peňaženky Masterpass by Mastercard, ktorej prevádzka bola spoločnosťou Mastercard ukončená.

Platba je dostupná cez Apple Pay, Google Pay, Pay Pal alebo platobnou kartou a palivovou kartou Shell, ktorá sa spáruje s aplikáciou Shell. Slovensko a Česká republika sú po Veľkej Británii, Holandsku a Nemecku štvrtou, resp. piatou krajinou na svete, v ktorej je v aplikácii Shell od dnešného dňa funkcia mobilnej platby za palivo dostupná.

Mobilná platba za palivo priamo od stojana využíva interne vyvinutú platformu Shell SmartPay, ktorá umožňuje obchodným partnerom implementáciu tejto formy platby aj do ich vlastných digitálnych riešení (prostredníctvom API rozhrania).

Postup pri aktivácii a používaní mobilnej platby Shell SmartPay:
Stiahnutie aplikácie a výber spôsobu platby
1) Stiahnite si aplikáciu Shell.
2) Platiť môžete prostredníctvom Apple Pay, Google Pay, PayPal alebo môžete aplikáciu spárovať s platobnou kartou.
3) Majitelia palivových kariet Shell si môžu túto platobnú metódu aktivovať na webovom B2B portáli.

Platba na čerpacej stanici Shell
1) Otvorte aplikáciu Shell.
2) Kliknite na „Mobilná platba“ na domovskej stránke.
3) Odsúhlaste bezpečnostné pokyny.
4) Aplikácia rozpozná, na ktorej čerpacej stanici Shell sa nachádzate. Je nevyhnutné mať zapnuté zdieľanie polohy.
5) Zadajte číslo stojana.
6) Vyberte čiastku, za ktorú si prajete tankovať (predautorizácia transakcie).
7) Vyberte spôsob platby a počkajte na autorizáciu.
8) Začnite tankovať.
9) Po ukončení tankovania sa v aplikácii zobrazí potvrdenie transakcie a doklad o zaplatení je odoslaný do mailu.
10) Odíďte od stojanu.

 

Shell SmartPay: Platby za palivo vybavíte v aplikácii, z auta nemusíte ani vystupovať

Značky: