Apple zatiaľ nemá zariadenie so skladateľným displejom, očividne však niečo vyvíja.

iPad so skladateľným displejom sa môže stať prvým zariadením tohto druhu, ktoré sa dostane do ponuky produktov spoločnosti Apple. Je o tom presvedčený overený znalec pomerov v tejto americkej firme, analytik Ming-Chi Kuo, ktorý máva presné informácie z jej dodávateľského reťazca.

Podľa jeho aktuálnych vyjadrení by skladateľný iPad mohol prísť na trh niekedy v roku 2024, teda skôr než skladateľný iPhone. Kuo tvrdí, že tento iPad bude vybavený stojanom z uhlíkových vlákien, vďaka čomu bude celý komplet trochu ľahší.

Spomenul tiež, že v období najbližších 9 až 12 mesiacov firma Apple možno nepredstaví žiadne nové tablety, pretože ďalší z radu, ktorým má byť nová generácia iPad Mini, sa začne vyrábať až v prvom kvartáli 2024.

Čo sa týka skladacieho iPhonu, ten by podľa doteraz dostupných neoficiálnych informácií nemal byť uvedený na trh pred rokom 2025.

Skladacie displeje sa zatiaľ najviac presadili v telefónoch. Samsung napríklad predstavil už štyri generácie zariadenia Galaxy Z Fold. Sekundujú mu viacerí čínski výrobcovia a objavili sa aj prvé lastovičky v podobe notebookov so skladacími displejmi, ako povedzme Asus Zenbook Fold či Lenovo Thinkpad X1 Fold.

Zdroj: Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.