Nie všetky informácie od „leakerov“ sú pravdivé.

V poslednej dobe sa objavili správy o údajnom skladacom tablete od Samsungu s názvom Galaxy Z Tab, ktorý by vraj mal byť predstavený na nadchádzajúcom podujatí Galaxy Unpacked v auguste 2023, spolu s klasickými tabletmi radu Galaxy Tab S9. V súčasnosti sa ale objavilo niekoľko tvrdení, ktoré existenciu takéhoto zariadenia popierajú. Informuje o tom napríklad portál TheTechOutlook.com.

O údajnom predstavení skladacieho tabletu na augustovom podujatí informoval na Twitteri používateľ s prezývkou Revegnus. V oblasti prinášania zákulisných informácií technologických spoločností patrí síce medzi novšie zdroje, ale niektoré jeho predpovede sa už potvrdili.

V tomto prípade sú však jeho informácie asi mylné. Ďalší leaker, Max Jambor, sa totiž na Twitteri pýtal okruhu svojich známych s kontaktmi v technologickom svete, prečo sa zatiaľ neobjavili žiadne reálne informácie o údajnom pripravovanom treťom skladacom tohtoročnom zariadení Samsungu.

Hoci otázku smeroval predovšetkým na známeho „leakera“ s nickom Ice Universe, odpovedal mu Ross Young, ktorý v tejto oblasti patrí medzi najspoľahlivejšie zdroje s kontaktmi v dodávateľských reťazcoch veľkých technologických firiem. Podľa neho Samsung v tomto roku proste neplánuje žiadne tretie skladacie zariadenie.

Zdá sa teda, že šlo naozaj len o fámy a skladacieho tabletu od Samsungu sa zatiaľ nedočkáme. V tejto súvislosti je zaujímavé, že už existujú skladacie telefóny aj notebooky, ale skladacie tablety sú zatiaľ úplne v úzadí. Je to možno trochu aj škoda, pretože takéto zariadenie by snáď dávalo väčší zmysel ako štvorcové skladacie telefóny, ktoré sa výrobcovia snažia pretláčať.

V každom prípade augustové Galaxy Unpacked nebude chudobné na novinky. Okrem už spomínaných tabletov Samsung Galaxy S9, S9 Plus, S9 Ultra a dvojice skladateľných telefónov Galaxy Z Fold5 a Z Flip5by mohol prísť aj fanúšikovský model Galaxy S23 FE.

Zdroj: TheTechOutlook.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.