Dizajn a parametre bude zdieľať s pripravovaným modelom série Oppo Find N.

Nie je žiadnym tajomstvom, že aj spoločnosť OnePlus sa pripravuje na uvedenie skladateľného telefónu, ktorý by sa mal na trhu objaviť ešte tento rok. Zariadenie bude uvedené pod príznačným názvom OnePlus Fold. Okrem názvu sa v týchto dňoch dostali na verejnosť aj viaceré technické parametre a ďalšie detaily, ktoré toho o tomto telefóne prezradia skutočne veľa.

OnePlus zdieľa svoj vývoj so spoločnosťou Oppo, ktorá ju vlastní. Nie je preto prekvapením, že pripravovaný skladateľný telefón od OnePlus sa nebude na skladačku od Oppo podobať len dizajnovo. Nie je to však tak, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Oppo má už na trhu niekoľko modelov skladateľných telefónov, pričom zatiaľ jej posledným počinom je Oppo Find N2, ktorý však v tomto prípade nebude slúžiť ako “predloha” pre OnePlus Fold.

OPPO Find NZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
OPPO Find N s nulovou medzerou medzi displejmi

Novinka od Oneplus bude totiž zdieľať značnú časť technických parametrov práve s pripravovaným modelom Oppo Find N3, ktorý by sa mal na trhu objaviť v blízkej budúcnosti. OnePlus Fold by si však mal požičať aj ďalšiu zaujímavú výbavu od modelu Oppo Find X6. OnePlus Fold by mal mať s týmto telefónom zhodné fotoaparáty vyvinuté v spolupráci so spoločnosťou Hasselblad. OnePlus tak do svojho prvého skladateľného zariadenia dostane hlavný fotoaparát so senzorom Sony IMX890 s rozlíšením 50 Mpx, ultraširokouhlý fotoaparát so senzorom IMX581 s rozlíšením 48 Mpx a periskopický fotoaparát s rozlíšením 32 Mpx.

Staršie úniky dokonca naznačili, že spoločnosť OnePlus mala údajne pracovať na dvoch skladateľných zariadeniach. Pokým Fold sa dizajnovo podobá na telefóny série Oppo Find, tak druhý model by mal mať véčkovú konštrukciu ako model Oppo Find N2 Flip.

OPPO Find N2 FlipZdroj: TOUCHIT.sk
OPPO Find N2 Flip

Pokiaľ sa však budeme aj naďalej držať toho, že OnePlus Fold bude „prezlečeným“ telefónom Oppo Find N3, tak tento model môže spraviť v segmente skladateľných zariadení poriadny rozruch. Očakáva sa, že obidva telefóny by mali do svojej výbavy dostať čipovú sadu Snapdragon 8 Gen 2, až 16 GB RAM, 512 GB úložisko a 4 800 mAh batériu s 80 W nabíjaním. 

Hlavný displej by mal mať na základe aktuálnych informácií až 8-palcov a rozlíšenie QHD+, pričom vonkajší displej 6,5-palca a rozlíšenie FHD+. Zabudované selfie kamery v displejoch budú mať rozlíšenie 32 Mpx.

OnePlus Fold by sa mal na trhu objaviť už v 3. kvartáli tohto roka, čím by sa postavil do priameho konkurenčného súboja s telefónmi Galaxy Z Fold5 a Galaxy Z Flip5, a to znie veľmi zaujímavo.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.