Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Objem 410 litrov a optimálne hodnoty z hľadiska jazdných vlastností a hlučnosti

Niekedy jednoducho potrebujeme viac priestoru. Na cestách alebo vo voľnom čase so svojou rodinou narazíte na hranice možností aj toho najveľkorysejšieho objemu batožinového priestoru. S novým strešným boxom Mercedes-AMG prináša značka s hviezdou pomoc a zároveň dodáva aerodynamické a estetické zvýrazňujúce prvky. Pri vývoji inovatívneho strešného boxu sa prejavili najvyššie požiadavky na umenie inžinierov, efektívnosť, exkluzivitu a dizajn, teda atribúty, ktoré určujú DNA značky Mercedes-AMG. Tím AMG High-Performance navyše otestoval v rámci rozsiahlych skúšok počas jazdy optimálne hodnoty strešného boxu v súvislosti s aerodynamikou, jazdnými vlastnosťami a hlučnosťou.

Strešný box sa hodí na každé vozidlo Mercedes. Na vrchnej strane štýlovo tvarovaného krytu vo farbe kométová sivá magno s bočnými dekoračnými líniami je zapustený čierny lesklý prvok s plutvou. Športový tvar strešného boxu spolu s výrazným difúzorom má pozitívny vplyv na aerodynamiku a hlučnosť. Rukoväte integrované priamo do tvaru veka navyše znižujú odpor vzduchu. Logá Mercedes-AMG na prednej časti a na oboch stranách veka vyzdvihujú exkluzívny pôvod strešného boxu.

Pre optimálne jazdné vlastnosti bol strešný box Mercedes-AMG vyvinutý v dvoch variantoch. Okrem verzie, ktorá je vhodná pre všetky modely vozidiel Mercedes, bolo vyvinuté aj vyhotovenie, ktoré je odporúčané
špeciálne pre vozidlá značky Mercedes s karosériou kupé. Nepatrný rozdiel spočíva v tvare difúzora, ktorý bol aerodynamicky upravený pre potreby športového tvaru karosérií kupé.

V praxi boduje strešný box aspektami, ako je praktickosť, jednoduchá manipulácia a kvalitné materiály. Konštrukcia z trvácneho plastu, ktorý je mimoriadne odolný proti rýchlemu opotrebovaniu, odolá bez problémov všetkým poveternostným podmienkam. Strešný box možno komfortne namontovať na všetky základné nosiče a strešné nosiče na pozdĺžny držiak Mercedes-Benz prostredníctvom jednoduchého rýchloupínacieho systému. Objem strešného boxu je 410 litrov a možno ho otvoriť z oboch strán, čo umožňuje jednoduché a rovnomerné nakladanie. Maximálne zaťaženie strešného boxu je 70 kg. Okrem toho je potrebné dodržať aj príslušné zaťaženie strechy každého vozidla.

Rovnako ako u všetkých vozidiel a doplnkových výrobkov značky Mercedes-Benz, aj v prípade strešného nosiča Mercedes-AMG je bezpečnosť na prvom mieste. S touto filozofiou boli v rámci technických skúšok prekročené zákonné požiadavky a normy Mercedes-Benz, ktoré sú v porovnaní so zákonnými požiadavkami prísnejšie. Strešný box Mercedes-AMG je schválený až do zákonom odporúčanej rýchlosti 130 km/h.

Technické údaje:

Rozmery: 220 × 85 × 44 cm (D × Š × V)

Objem: 410 litrov

Zaťaženie: max. 70 kg (je potrebné dodržať aj maximálne zaťaženie strechy príslušného vozidla)

Vlastná hmotnosť: 26 kg

Montáž: jednoduchá montáž pomocou rýchloupínacieho systému

Otváranie: obojstranné

 

Značky: