Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Behaniu po preplnených obchodoch, zháňaniu darčekov a dopravným zápcham sa chce pred Vianocami vyhnúť čoraz viac ľudí. Podľa aktuálnych výsledkov Zľavomat.sk oproti minulému roku prudko vzrástol záujem Slovákov o výlety v decembri. Záujem je najmä o výlety na vianočné trhy do európskych miest, adventné dovolenky a netradičné silvestrovské pobyty plné zážitkov.

„O návštevu vianočných trhov mimo Slovenska je tento rok obrovský záujem. Hitom sú okolité hlavné mestá Viedeň, Budapešť, ale záujem narastá aj o Krakov, Graz či Ostrihom. Spoznanie iných zvykov a kultúry je pre zákazníka dobrodružstvom a zároveň naladením sa na vianočnú atmosféru. Zákazník tak doslova ujde predvianočnému zhonu a sviatky pokoja si viac vychutná. To je aj dôvodom, prečo Slováci čoraz viac vyhľadávajú nielen spoznávanie vianočných trhov v zahraničí, ale aj dlhšie adventné pobyty,“ uviedol Aleš Mlátilík, riaditeľ najväčšieho zľavového portálu na Slovensku Zľavomat.sk, ktorý patrí do skupiny Slevomat Group.

Výhodou adventných pobytov je podľa neho nielen vyhnutie sa každoročne sa opakujúcim stresom, ale aj nízke predsezónne ceny hotelov a skipasov. Celá rodina si tak môže Vianoce vychutnať po novom za výhodný rozpočet. Aktuálnym hitom je Praha, Český Krumlov či spoznávanie viacerých krajín počas 4-dňového zájazdu.

Pri silvestrovských pobytoch majú Slováci najradšej spojenie príjemného relaxu a športového vyžitia. Hitom sú každoročne pobyty s wellnessom v blízkosti lyžiarskeho strediska. „Tento rok sa napriek geopolitickej situácii našlo aj množstvo odvážlivcov, ktorí si chcú príchod nového roka vychutnať netradične, teda v niektorej zahraničnej destinácii. V tomto prípade si najčastejšie zvolia Londýn, Rím, Benátky, Turecko, Bavorsko či Francúzsku riviéru,“ dodal A. Mlátilík.

Podľa neho majú zákazníci na Zľavomate neustále presný prehľad o tom, koľko pobytov konkrétnej ponuky je ešte k dispozícii. Tým má zákazník istotu, že si svoj adventný alebo silvestrovský pobyt stihne zarezervovať. „Najväčší výber pobytov je, samozrejme, počas novembra, ale robíme všetko pre to, aby sme uspokojili pestrou ponukou aj decembrových zákazníkov alebo tých, čo si dovolenky a zážitky plánujú na poslednú chvíľu,“ doplnil A. Mlátilík.

Okrem samotného pobytu je vo väčšine prípadov v cene aj silvestrovská zábava v danom hoteli. Tak zákazník Zľavomatu získa viac ako len klasickú dovolenku, ktorú si môže dopriať aj počas roka. Pridanou hodnotou sú aj zľavy v podobe skipasov, ktoré sú tiež v cene pobytu alebo sú predávané samostatne.

Najpredávanejšie sviatočné pobyty:

  1. Vianočné trhy: Tradičné vianočné trhy vo Viedni od 12,50 Eur
  2. Adventné pobyty: Adventný zájazd do Budapešti za 19,90 Eur
  3. Silvestrovské pobyty: Silvester v Benátkach od 55 Eur

Značky: