Po minuloročných úspešných testoch LTE siete s rýchlosťou do 300 Mbps (v septembri 2014) a do 375 Mbps (v júni 2015) uskutočnil Slovak Telekom ďalší krok v LTE-A evolúcii a úspešne testoval nový míľnik rýchlosti.

900MbpsDemo-1

V utorok 9. augusta 2016 uskutočnil Slovak Telekom verejný test prenosu dát cez LTE/4G sieť s rýchlosťou až do 900 Mbps.

LTETest900MBS-1

Verejný test využíva zaradenie s Qualcomm® Snapdragon™ X16 LTE modemom od Qualcomm Technologies, dcérskou spoločnosťou Qualcomm Incorporated, a prijímanie dát z viacerých pásiem súčasne.

Pri teste bola aplikovaná schopnosť 3x carrier aggregation (s dvomi kanálmi na B7 s 256QAM/4×4 MIMO a jedným na B3 s 256QAM/2×2 MIMO konfiguráciou). Demo sa uskutočnilo v reálnych podmienkach na Magio pláži v Bratislave pri použití 40 MHz v pásme 2600 MHz a 10 MHz v pásme 1800 MHz. Infraštruktúru pre test dodala spoločnosť Ericsson.

Slovak Telekom je prvý operátor na Slovensku, ktorý realizoval testovaciu prevádzku LTE-A siete s rýchlosťou do 900 Mbps

TelekomBranimirMaric-1“Slovak Telekom pokračuje v úspešnom využívaní širokého spektra z aukcie a súčasne aj nadobudnutých skúseností s LTE sieťou pre ďalší kľúčový test v reálnej sieti na Slovensku. Opäť sme posunuli možnosti našej siete na ďalšiu úroveň a po testoch do 300 a 375 Mbps sme sa posunuli výrazne vyššie – až k rýchlostiam do 900 Mbps. Tento významný krok ešte viac potvrdzuje schopnosť Slovak Telekomu posilniť svoje postavenie technologického lídra na slovenskom trhu,“ uviedol Branimir Marič, výkonný riaditeľ pre technológie a siete spoločnosti Slovak Telekom.

„Tento test je dôležitým míľnikom ukážky ako LTE-A technológia podľa očakávaní zlepší zákaznícku skúsenosť a doručí viaceré benefity pre slovenských používateľov: rýchle úrovne sťahovanie dát a ešte spoľahlivejšiu sieť v tejto generácii,“ uviedol Hamid-Reza Nazeman, Country Manager Germany & Central Europe, Qualcomm. „Sme veľmi radi, že môžeme spolu so Slovak Telekom realizovať tento kľúčový test.“

Ericsson-1“Ericsson v spolupráci so spoločnosťou Slovak Telekom prináša na slovenský trh najnovšie LTE technológie a pomáha tak svojim zákazníkom poskytnúť tú najlepšiu používateľskú skúsenosť. Po predchádzajúcich úspešných testoch, ktoré prebehli v komerčnej sieti, znamená dnešná prezentácia ďalší dôležitý krok v rámci dlhodobej spolupráce medzi spoločnosťami Slovak Telekom a Ericsson. Sme presvedčení, že môžeme prispieť a podporiť Slovak Telekom pri ďalšom rozvoji slovenského telekomunikačného trhu,“ uviedol Mats Otterstedt, prezident spoločnosti Ericsson pre strednú Európu.

 

Viac k tejto téme sme zverejnili priamo z tlačovky Telekomu:

VIDEO TOUCHIT: Telekom pokrýva viac Slovenska 4G sieťou ako 3G. Ukázal prenos rýchlosťou 900 Mbps

Značky: