Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovenská spoločnosť Sygic, líder v oblasti lokalizačných a navigačných riešení, oznamuje zmenu na pozícii CEO. Od januára 2018 firmu vedie Martin Strigač, ktorý v Sygicu doteraz riadil oddelenie firemných zákazníkov, Sygic Enterprise Solutions.

Michal Štencl, spoluzakladateľ Sygicu, ktorého medzinárodná stanica BBC  označila za muža stojaceho za jednou z najúspešnejších  aplikácií na svete, spoločnosť neopúšťa, zostáva aktívnym predsedom predstavenstva. Po  štrnástich rokoch v pozícii CEO a každoročného rastu sa ako predseda predstavenstva plánuje viac sústrediť na stratégiu, venovať novým trendom a opustiť tak dennú operatívu.

„Som hrdý na celý tím, ktorý stále má, rovnako ako ja, túžbu meniť svet. Dokázali sme, že aj zo Slovenska vieme robiť úžasné veci. Sygic rastie veľmi dynamickým tempom, čím sa zvyšujú aj nároky na dennú operatívu. Trh sa mení veľmi rýchlo, preto sa teším, že svoju pozornosť upriamim ešte viac ako doteraz na nové trendy a stratégiu firmy, aby sme aj naďalej prinášali našim používateľom tie najpokročilejšie funkcie,“ hovorí Michal Štencl.

Novým CEO sa stáva Martin Strigač, ktorý doteraz riadil oddelenie Sygic Enterprise Solutions. Do Sygicu prišiel z medzinárodnej softwarovej spoločnosti Asseco Central Europe, kde pôsobil vo vrcholovom manažmente. Programovaniu sa venoval už od detstva a po štúdiu riadenia a informačných technológií na Žilinskej univerzite, postupne získaval odborné aj manažérske skúsenosti v spoločnostiach na Slovensku aj v zahraničí. „Sygic zamestnáva už skoro 200 ľudí v niekoľkých lokalitách a dlhodobo sa snaží byť jedným z top zamestnávateľov v regióne. Posúvať latku stále vyššie a popri tom konkurovať produktami najväčším firmám sveta prináša denno-denne veľa výziev. S Martinom Strigačom sme si od začiatku jeho pôsobenia v Sygicu porozumeli tak v operatívnych ako aj strategických témach, takže verím, že je to správna voľba a Martin je človek na správnom mieste. Dlhšie som uvažoval o svojom nástupcovi na poste CEO po 14 rokoch dennodennej operatívy a som presvedčený, že v Martinovi sme ho našli. Moja pozornosť sa tak môže naplno upriamiť na stratégiu a nové trendy“ dodáva Michal Štencl.

„Sygic to nie sú len medzinárodne úspešné produkty, ale aj skvelý kolektív inovatívnych ľudí, takže byť CEO je určite obrovská výzva, ale aj radosť zároveň. Každým rokom nám tiež rastie komunita programátorských tímov a firiem na celom svete, používajúca naše technológie vo svojich vlastných produktoch. Som presvedčený, že do budúcna sa nám spoločne podarí ešte rýchlejšie rozšíriť bázu našich používateľov. Popritom si postupne, ale isto budujeme svoje miesto v automobilovom priemysle. Nechcem veľa prezrádzať, ale na najbližšie roky máme pripravených niekoľko zaujímavých noviniek,“ uzatvára nový CEO Sygicu, Martin Strigač.

O Michalovi Štenclovi

Michal Štencl je spoluzakladateľ a predseda predstavenstva spoločnosti Sygic. Michal bol počas svojho pôsobenia ocenený titulom IT osobnosť roka, Krištáľovým krídlom či titulom Podnikateľ roka 2009. Medzinárodná stanica BBC ho označila za muža stojaceho za jednou z najúspešnejších  aplikácií na svete. Michal vyštudoval Ekonomickú univerzitu a absolvoval Stanford Executive Program for Growing companies. Vo svojich 25 rokoch založil spoločnosť Sygic, najrýchlejšie rastúcu IT spoločnosť na Slovensku, ktorá priniesla do sveta smartfónov prvú navigačnú aplikáciu pre iPhone. Svojou každodennou prácou je čoraz bližšie k jeho snu, jedného dňa navigovať každého človeka na zemi. 

O Martinovi Strigačovi

Martin Strigač je CEO spoločnosti Sygic od januára 2018. Do Sygicu prišiel v roku 2015 na pozíciu Vice President Enterprise Solutions z medzinárodnej softwarovej spoločnosti Asseco Central Europe, kde pôsobil vo vrcholovom manažmente a v dozorných radách jej dcérskych spoločností. Programovaniu sa venoval už od detstva a po štúdiu riadenia a informačných technológií na Žilinskej univerzite, získaval softwarové aj manažérske skúsenosti v spoločnostiach na Slovensku aj v zahraničí. Je držiteľom niekoľkých celosvetovo uznávaných manažérskych a odborných certifikátov.

Značky: