Po Netflixe ďalší veľký hráč.

Netflix zahájil svoju globálnu expanziu začiatkom tohto roka. Od januára je dostupný na Slovensku a spoločne s HBO GO ide o dvoch veľkých hráčov na trhu tzv. VOD služieb (video-on-demand, video na požiadanie).

Amazon Prime ponúka v Nemecku okrem video služby aj viacero bonusov

Amazon Prime ponúka v Nemecku okrem video služby aj viacero bonusov

Ďalšou službou z tohto segmentu, ktorá by mala byť čoskoro dostupná aj u nás, je Amazon Prime Video. Ako už názov napovedá, ide o VOD službu spoločnosti Amazon. Aktuálne je dostupná v Amerike, UK, Nemecku, Rakúsku a Japonsku. Amazon však oznámil veľkú expanziu a služba bude od decembra prístupná v celkovo 200 krajinách. Ich zoznam nepoznáme, ale s veľkou pravdepodobnosťou medzi nimi figuruje aj Slovensko.

Dôvodom expanzie je okrem iného nová relácia The Grand Tour, ktorá je duchovným nástupcom obľúbenej relácie Top Gear. Amazon potvrdil, že táto relácia bude dostupná celosvetovo. Zatiaľ však nevieme, aký ďalší video obsah bude dostupný na Slovensku a koľko si Amazon za službu vypýta. V Nemecku služba stojí 49 eur počas prvého roka (69 eur počas ďalších rokov predplatného) a okrem iného zahŕňa bezplatné poštovné, prístup k hudobnej knižnici a ďalšie extra služby.

Zdroj: Amazon

Prečítajte si aj:

Netflix a ostatné videoslužby na Slovensku

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit