Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Klienti ČSOB už môžu naplno využívať všetky metódy najrýchlejších a najkomfortnejších platieb. Po tom, ako banka v auguste oficiálne sprístupnila Google Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay pre držiteľov platobných kariet Mastercard, je služba od septembra dostupná už aj pre držiteľov VISA kariet. Tí pritom tvoria až dve tretiny portfólia ČSOB. Službu Apple Pay pre majiteľov VISA kariet spustila ČSOB taktiež začiatkom septembra.

Google Pay je služba, ktorá klientom umožňuje používať ich zariadenie s OS Android 5.0 a vyššie ako platobný nástroj, bez potreby mať pri sebe platobnú kartu. Platenie mobilom je vďaka tejto službe veľmi jednoduché a bezpečné. V prípade platby až do 50 eur (v závislosti od nastavenia POS terminálu) telefón stačí len aktivovať a priložiť k platobnému terminálu, pri vyšších sumách odomknúť obrazovku a zaplatiť rovnako iba priložením. Platiť mobilom pritom klient môže aj v prípade, ak práve nie je pripojený na internet. Rovnako tak môže klient vďaka službe Google Pay platiť jednoducho na internete, bez potreby zadávať údaje o karte alebo si vyberať mobilom hotovosť z bezkontaktných bankomatov.

Postup digitalizácie karty v mobiloch s Androidom   

  1. Google Pay je už automaticky nainštalovaná v mobilnom zariadení. Ak sa ale v telefóne nenachádza, môžete si ju stiahnuť Google Play a inštalovať.
  2. Pridajte kartu do aplikácie vyplnením údajov.
  3. Následne vám banka zašle jednorazový SMS kód, ktorým sa dokončí inštalácia.
  4. SMS správou alebo emailom dostanete potvrdenie o aktivácii a Vaše zariadenie je pripravené na platenie.

Hoci mať pri sebe mobilný telefón sa zdá byť už úplne samozrejmé, nie je tomu vždy tak. Napríklad pri športe. V takýchto prípadoch klienti ocenia možnosť platiť hodinkami. K možnosti platiť Apple Watch ČSOB pridáva aj služby Garmin Pay a platbu hodinkami Fitbit Pay. Nimi môže klient realizovať niekoľko platieb aj bez pripojenia na internet.

Aktivácia Garmin Pay

  1. Do mobilného telefónu si stiahnite z Google Play alebo App Store a nainštalujte aplikáciu Garmin
  2. V hlavnom menu aplikácie Garmin Connect v mobilnom zariadení zvoľte zariadenie Garmin a zvoľte svoje hodinky.
  3. Kliknite na Garmin Pay, zvoľte Vytvoriť peňaženku a nastavte si štvormiestny kód pre odomknutie hodiniek pri platení.
  4. Zadajte typ karty a údaje o karte.
  5. Odsúhlaste zobrazené podmienky a odošlite. Na mobilné zariadenie Vám príde verifikačný kód, ktorý prepíšte do aplikácie.

Aktivácia Fitbit Pay platieb                 

  1. Do mobilného telefónu si stiahnite z Google Play alebo App Store a nainštalujte aplikáciu Fitbit.
  2. Prihláste sa do aplikácie Fitbit a pridajte kartu. V pravom hornom rohu kliknite na ikonu vášho účtu. Vyberte zariadenie, do ktorého chcete pridať kartu a vyberte ikonu s názvom Wallet. Počas pridávania karty postupujte podľa inštrukcií v aplikácii.
  3. Nastavte si štvormiestne heslo pre platenie hodinkami, kliknite na tlačidlo „plus“ v pravom hornom rohu obrazovky a zadajte údaje z vašej karty. Potvrďte, že súhlasíte s podmienkami používania služby.
  4. Na Vaše mobilné zariadenie Vám bude doručený verifikačný kód, ktorý prepíšete do aplikácie.

Odteraz môžete s hodinkami platiť na všetkých miestach označených logom bezkontaktných platieb.

Značky: