Zoznam výkonných smartfónov s čipsetom Snapdragon 8 Gen 3 bude riadne dlhý.

Predstavenie čipsetu Snapdragon 8 Gen 3 prebehlo ešte v októbri počas udalosti nazvanej Snapdragon Summit. Len chvíľu po jeho odhalení sa tak ukázal prvý smartfón, ktorý ho mal vo výbave a bol ním Xiaomi 14, resp. jeho Pro verzia. Počas budúceho roka sa však ešte objavia ďalšie telefóny, ktoré budú profitovať z jeho výkonu a Qualcomm oznámil, ktoré modely to budú.

Na sociálnej sieti X, ktorá sa predtým nazývala Twitter, sa objavila infografika, na ktorej sa nachádza zoznam výrobcov. Títo výrobcovia majú v priebehu budúceho roka využiť práve prémiový čipset od Qualcommu. Niektorí výrobcovia však prekvapujú.

Snapdragon 8 Gen 3 príde do prémiových modelov

Zoznam, ktorý uverejnila spoločnosť Qualcomm, je poriadne rozsiahly. Nájdeme na ňom pochopiteľne Xiaomi, ktoré svoj telefón s novým Snapdragonom už predstavilo. Objavili sa na ňom však aj menej známe značky ako spoločnosť Nio. Tá len nedávno predstavila svoj prvý smartfón a už teraz pripravuje model, ktorý bude poháňať práve Snapdragon 8 Gen 3.

Snapdragon 8 Gen 3Zdroj: Qualcomm
Snapdragon 8 Gen 3

Medzi výrobcov, ktorí využijú Snapdragon 8 Gen 3 vo svojich smartfónoch, patria aj OPPO, HONOR či vivo. Prekvapením je aj spoločnosť Redmi, ktorá spadá pod Xiaomi, no zvyčajne siaha po starších generáciách čipsetov, prípadne konkurenčnom MediaTeku. Títo výrobcovia tak pochopiteľne majú pripravovať vlajkové lode na rok 2024.

Samsung na zozname chýba

Čo je zaujímavé, na zozname nikde nenájdete spoločnosť Samsung, ktorá pripravuje modely zo série Galaxy S24. Je však známe, že tieto modely majú z veľkej časti v Európe využiť Exynos 2400. Smartfóny, ktoré však využijú čipset od Qualcommu, vsadia na Snapdragon 8 Gen 3 pre Galaxy. Z tohto dôvodu sa pravdepodobne nenachádza Samsung na zozname, keďže využije práve špeciálne upravenú verziu Snapdragonu.

Zdroj: X (@snapdragon)

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.