S blížiacim uvedením sa začalo objavovať čoraz viac informácií o pripravovanom čipsete Qualcommu.

Pred nedávnom sa Snapdragon 8150 objavil aj v nástroji Geekbench, kde ešte úplne nepresvedčil. V benchmarku Antutu pritom už dosiahol výsledky, ktoré ho posúvajú v hodnotení výkonu, rovno na prvé miesto. Predbehol tak svojich najväčších konkurentov – Kirin 980 (273 913 bodov) a Apple A12 Bionic (353 210 bodov).

V prípade čipu A12 Bionic je náskok naozaj minimálny, pričom rozdiel oproti Kirinu je už dosť výrazný. Navyše, uniknuté informácie nám poskytujú bližší pohľad aj na konfigurácie jadier, ako aj ich taktovacie frekvencie. Najčerstvejšie informácie o čipsete sa objavili na sociálnej sieti Weibo, kde ich zverejnil leakster, ktorý má pravdepodobne dobrý prístup k informáciám o vlajkovom čipsete pre rok 2019.

Jeho informácie upresňujú rozdelenie clusterov v netradičnom pomere 1 + 3 + 4, alebo inými slovami – 1× jadro s vysokým výkonom, 3× jadrá so stredne vysokým výkonom a 4× energeticky efektívne jadrá s nízkym výkonom. Tieto špecifikácie sú teda v rozpore s nedávno uniknutými informáciami.

V každom prípade, najvýkonnejšie jadro Cortex-A76 je taktovaný na 2,84 GHz, tri stredne výkonné jadrá (rovnako Cortex-A76) sú taktovaný na 2,4 GHz a najmenšie jadrá Cortex-A55 dostali takt 1,78 GHz. Ak sa všetko potvrdí podľa uniknutých informácií, tak sa zdá, že Qualcomm bude mať netradičný prístup, pri ktorom bude využívať architektúru ARM DynamiQ. Technológia umožňuje výrobcom spárovať rôzne typy jadier s rôznymi frekvenciami do jedného clustra.

Pokiaľ sa pozrieme aj na skóre GPU, tak aj to je pomerne zaujímavé – 156 328 bodov. Je tak zaznamenaný asi 20 % nárast hrubého výkonu v porovnaní s GPU Adreno 630, ktoré sa nachádza v Snapdragone 845.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

10 najlepších vecí na Samsung Galaxy Note9

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.