Platforma Threads sa stala populárnou už niekoľko hodín po jej spustení.

Spustenie sociálnej siete Threads so sebou prinieslo množstvo ohlasov, nakoľko prišla v čase, kedy sa okolo jej najväčšieho konkurenta objavoval jeden problém za druhým. Nová sieť od Instagramu má konkurovať práve platforme X, ktorá sa predtým nazývala Twitter, no pod vedením Elona Muska priniesla veľké zmeny. Tie sa mnohým nepáčili, a tak Mark Zuckerberg, CEO spoločnosti Meta, prišiel s konkurenčnou sieťou. Vzhľadom na európske regulácie a zákony však zo začiatku do krajín Európskej únie oficiálne neprišla.

Prvých pár dní po spustení siete bola však dostupná prostredníctvom aplikácie, ktorá sa dala nainštalovať z obchodov tretích strán. Mnohých ale šokovala vo chvíli, kedy sa Meta rozhodla hrať fér. Prístup do siete v krajinách EÚ zablokovala a používatelia už príspevky nemohli uverejňovať či komentovať. Teraz by ale mal nastať výrazný zvrat.

Threads v Európe už tento mesiac

Podľa portálu The Wall Street Journal má byť všetko pripravené na to, aby Threads prišlo do krajín Európskej únie už tento mesiac. V priebehu decembra by sa teda mala sieť sprístupniť vo viacerých krajinách a rozšíriť tak svoju popularitu na svetovom trhu. Od spustenia siete navyše prišlo viacero nových funkcií a prístup do nej už je možný aj prostredníctvom webovej stránky, nie len prostredníctvom mobilnej aplikácie.

threads a zobrazenie vlakienZdroj: Meta

Oficiálne spustenie siete Threads v krajinách Európskej únie pritom môže spôsobiť ohrozenie siete X vlastnenej Elonom Muskom. Táto sieť sa spája v poslednej dobe s kontroverziou a mnohé veľké spoločnosti ju prestali využívať aj pre svoju reklamu. Príchod Threads by ale mohol zamiešať kartami, nakoľko ide o sieť vlastnenú overenou spoločnosťou Meta. Tú mnohí poznajú najmä vďaka Facebooku, Instagramu či komunikačnej platforme WhatsApp.

Platforma spúšťa aj veľkú novinku

Zatiaľ čo konkurenčná sieť X bojuje proti tomu, aby boli príspevky používateľov verejne dostupné bez registrácie, tak Threads ide úplne opačným smerom. Platforma od spoločnosti Meta už v blízkej dobe spustí možnosť prehliadania si verejných príspevkov aj bez registrácie, čím môže nad sieťou X získať výraznú výhodu. Obsah platformy teda bude voľne dostupný, bez nutnosti registrácie alebo nejakého poplatku.

Registrácia do Threads je navyše úplne jednoduchá a môžete na to využiť aj váš účet do Instagramu. Ešte donedávna boli tieto účty medzi sebou neoddeliteľne spojené, no po novom sa môžete do Threads registrovať aj bez aktívneho účtu na Instagrame.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.