Threads ako silný konkurent Twitteru sa má pripravovať na príchod do Európy.

Sociálna sieť Threads je ďalšou platformou, ktorú má na svedomí spoločnosť Meta. Táto sieť prišla na verejnosť ešte v lete tohto roka, no do krajín Európskej únie zatiaľ nezavítala. Dôvodom sú práve európske regulácie, ktoré nová sieť nespĺňala, a tak aj napriek nejakej dobe, kedy sa k nej dalo dostať neoficiálnou cestou, sa k nej v Európe dostať nevieme.

Aj táto sieť spôsobila nezhody medzi Markom Zuckerbergom ako CEO spoločnosti Meta a Elonom Muskom, ktorý zasa vlastní sociálnu sieť Twitter, resp. X. Threads má totiž konkurovať sieti X, no pre jej absenciu v krajinách Európskej únie sa jej zatiaľ až tak nedarí. To sa ale má už v blízkej dobe zmeniť.

Threads sa pripravuje na európsku premiéru

Po spustení siete Threads mnohí rátali s tým, že popularita siete X začne rapídne klesať. Len pár dní po spustení sa však sieť od Mety stala jednou z najrýchlejšie rastúcich a zaregistrovali sa do nej aj prví používatelia z Európy. Inštaláciu aplikácie pritom vykonali prostredníctvom obchodov s aplikáciami tretích strán, nakoľko v Obchode Play či App Store ju pre náš región stále nenájdete.

Ani tento spôsob však používateľom siete v rámci Európskej únie dlho nevydržal. Threads sa podvolil zákonom Európskej únie a používateľom zakázal prístup. Jediným riešením pre nich tak bolo pristupovať k sieti prostredníctvom VPN, no nie pre každého to bolo vyhovujúce. Teraz by sa ale táto sieť mala pripraviť na oficiálny vstup do týchto krajín vrátane Slovenska.

Dátum zatiaľ nie je známy

O európskom spustení siete Threads, ktorá sa zameriava najmä na textové príspevky, no umožňuje aj zdieľanie snímok či videí, informoval známy leaker Alessandro Paluzzi. Neuviedol však, kedy by sa tak malo stať, podľa jeho slov však Instagram pripravuje spustenie tejto siete aj v EÚ. Instagram je s touto sieťou silno spätý, nakoľko používatelia Instagramu môžu využiť svoje prihlasovacie údaje a jednoducho sa rýchlo zaregistrovať práve na Threads.

Zdroj: andro4all.com, X (@alex193a)

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.