Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Manažment potrebuje na prijímanie rozhodnutí dáta v integrovanom systéme, v reálnom čase a v konsolidovanej podobe. Dôležité je to aj v malých firmách, no vyslovene nevyhnutné vo veľkých spoločnostiach holdingového typu. BK group sa preto rozhodol pre nasadenie informačného systému SOFTIP PROFIT PLUS.

BK group je holding združujúci dcérske spoločnosti v oblasti realizácie elektroinštalácií, facility manažmentu a developmentu. Tak široký podnikateľský záber v silnom konkurenčnom prostredí bol dostatočným dôvodom pre rozhodnutie manažmentu investovať do komplexného informačného systému. Priority boli jednoznačné. Získať riešenie nielen na sledovanie, ale aj na riadenie nákladov. Pracovať s informáciami dôležitými pre manažovanie spoločnosti nie v nejakých časových intervaloch, ale v reálnom čase. Mať nástroj pre konsolidáciu informačných tokov na jednotnej systémovej, používateľskej a dátovej základni pre celý holding.

Nasadenie IS SOFTIP PROFIT PLUS zabezpečilo spoľahlivý používateľský komfort. Procesy sú riadené na zákazkovom princípe, s väzbou cez všetky sesterské spoločnosti holdingu. Manažment tak má v reálnom čase informácie o plánovaných a skutočných nákladoch na každú obchodnú aktivitu. „To je dnes podmienkou pre úspešné pôsobenie v akomkoľvek biznise. V našom prípade o to viac, že sa v rámci holdingu prelína viacero trhových segmentov a potrebujeme mať detailné informácie o našom fungovaní v každom z nich. Vďaka riešeniu SOFTIP sme dostali silný komplexný nástroj, ktorý nám uľahčí ďalší rozvoj a rast,“ povedal Igor Fratrič, finančný riaditeľ spoločnosti BK group.

„Nasadením moderného riešenia získala BK group aj možnosti tvorby pokročilých analýz nad získanými dátami. Ďalej spolupracujeme na optimalizácii procesov a aplikácii manažérskych nástrojov potrebných pre kvalitné riadenie spoločnosti holdingu, s cieľom udržať jeho výbornú pozíciu na domácom trhu a expandovať aj v zahraničí,“ doplnil Ferdinand Exner, projektový manažér spoločnosti SOFTIP.

BK group realizuje elektroinštalácie na domácom a zahraničných trhoch, poskytuje služby technickej správy budov a riadi portfólio nehnuteľností.

 

 

 

 

Podnikový informačný systém SOFTIP PROFIT PLUS je vlajkovou loďou spoločnosti SOFTIP, ktorá je so svojimi 6 300 zákazníkmi už 25 rokov lídrom slovenského trhu ERP.

 

Viac informácií na www.softip.sk

Značky: