Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Holding Solitea získal 100-percentný podiel v spoločnosti WBI, s.r.o., ktorá je lídrom na slovenskom trhu podnikových systémov Microsoft Dynamics, a súčasne aj v jej dcérskej spoločnosti WBI Solutions s.r.o.

Od roku 1998 budujeme silné partnerstvo s Microsoftom v pozícii nezávislého vývojára softvéru a väčšina nami vyvíjaných produktov používa platformu Microsoft,“ povedal Martin Cígler, predseda predstavenstva holdingu Solitea.„Pred rokom sme akvizíciou spoločnosti CDL SYSTEM vstúpili aj do segmentu podnikových informačných systémov Microsoft Dynamics a koncom roka 2018 sme posilnili našu pozíciu v Českej republike akvizíciami firiem Dynamica a BI Experts. Akvizícia spoločnosti WBI nám nielen otvára slovenský trh, ale nám aj prináša cenné know-how, najmä v oblasti Dynamics AX. Spolu s WBI ale hlavne získavame rad kvalifikovaných odborníkov a ja sa už na spoluprácu s nimi teším. Akvizíciou napĺňame našu víziu stať sa v našom regióne najvýznamnejším partnerom Microsoftu v oblasti podnikových informačných systémov.

Solitea patrí v stredoeurópskom regióne medzi najväčších dodávateľov účtovných a podnikových informačných systémov (ERP) tak pre komerčný segment, ako aj pre štátne a neziskové organizácie. Obsluhuje státisíce malých podnikateľov cloudovými službami iDoklad a Minimax, ponúka kompletný outsourcing miezd na kľúč a úspešne realizuje aj veľmi rozsiahle, na mieru pripravené projekty na domácom trhu i v zahraničí – príkladom je v tuzemsku eRecept a v zahraničí implementácia informačného systému fínskej colnej správy TULLI.

V oblasti riešení podnikových informačných systémov Dynamics sme lídrom slovenského trhu, sme aktívni aj v Českej republike a v ďalších krajinách. Do nášho portfólia patria aj ďalšie produkty Microsoftu – SharePoint, Office 365, SQL a ďalšie,“ dodáva Dita Sirotová, spoluzakladateľka a konateľka WBI. „Našou hlavnou devízou sú ľudia, ktorí tvoria kreatívne tímy, zložené tak zo skúsených a dlhodobých odborníkov, ako aj z mladých absolventov vysokých škôl. Solitea nám prináša obrovskú príležitosť rastu, možnosť lepšie uplatniť svoje skúsenosti, podeliť sa o know-how a ťažiť zo synergií veľkej skupiny.

Víziou holdingu Solitea je prostredníctvom svojich produktov a riešení zjednodušovať podnikanie firmám všetkých veľkostí. Akvizícia spoločnosti WBI je ďalším krokom k naplneniu tejto vízie, strategickou investíciou otvárajúcou nové trhy a nové príležitosti pre všetkých členov skupiny,“ dopĺňa Martin Cígler. Z pohľadu zákazníkov a obchodných partnerov spoločnosti WBI sa po akvizícii nič nemení, firmu aj naďalej riadi pôvodný výkonný manažment a činnosť spoločnosti zostáva bez zmien.

O spoločnosti WBI

WBI, s.r.o., sa už od svojho vzniku v roku 1996 strategicky zameriava výhradne na poskytovanie riešení a služieb s využitím Microsoft technológií, ktoré ďalej inovuje a dotvára podľa potrieb zákazníkov. WBI disponuje širokou škálou kompetencií a je držiteľom najvyššej úrovne partnerstva Microsoft Gold Certified Partner. Vo WBI pôsobí viac než 40 odborníkov na produkty Microsoftu. Riešenia WBI boli úspešne nasadené vo viac než stovke slovenských i medzinárodných spoločností. Medzi významné referencie patrí napríklad Envien Group, Soitron, Imperial Tobacco Slovakia, HB Reavis, Safe Cronite, Marius Pedersen, E.H.C.S., Univerzitná nemocnica Bratislava a ďalšie významné nemocnice na Slovensku. Vo svojom segmente je WBI lídrom na slovenskom trhu.

O holdingu Solitea

Solitea, a.s., patrí medzi veľkých európskych dodávateľov ICT riešení. V šiestich krajinách zamestnáva viac ako 700 ľudí a v rámci európskeho regiónu obsluhuje vyše 250 000 zákazníkov v 14 krajinách. Výnosy holdingu presahujú 1,4 miliardy českých korún. V posledných štyroch rokoch uskutočnila Solitea viacero významných akvizícií v Českej a Slovenskej republike (Altus software, Aquasoft, BI Experts, CDL SYSTEM, Cígler software, Dynamica, GEMMA Systems, J.K.R., Vema, WBI), v Rakúsku (JET ERP) a Slovinsku (SAOP). Dlhodobo tak posilňuje svoju pozíciu významného európskeho dodávateľa informačných technológií pre komerčné subjekty a štátnu správu. Viac na solitea.net.

Značky: