Našimi rukami v redakcii už prešlo viacero sonických zubných kefiek a sme radi, že do tohto segmentu vstúpil aj známy švajčiarsky výrobca manuálnych kefiek Curaprox.

Ten sonickú technológiu povýšil na hydrosonickú, hoci by sme to mohli označiť za marketingový ťah, má táto zubná kefka niekoľko výrazných vylepšení oproti konkurencii.

Balenie aj s doplnkami

Poďme však pekne po poriadku. Pri tejto kefke si nekupujete iba samotnú kefku, ale tiež celé doplnkové vybavenie. Základné balenie obsahuje zubnú kefku, nabíjačku s konektorom do bežnej zásuvky, cestovné puzdro a tri hlavice (pre citlivé ďasná, normálnu pre štandardné čistenie a jednozväzkovú). Pri tejto cenovej kategórií je to však niečo, čo považujeme za samozrejmosť.

Curaprox Hydrosonic Pro

Balenie zubnej kefky obsahuje aj niekoľko ďalších doplnkov, Zdroj: TOUCHIT

Dizajn a výkon

Dizajn zubnej kefky je mierne hranatý a pripomína špecifické hrany manuálnej zubnej kefky Curaprox. V tele kefky je vstavaný výkonný motorček, ktorý vo vybraných čistiacich režimoch dokáže vyvinúť až 42 tisíc kmitov za minútu. Tento výkon nielen pocítite, ale aj uvidíte na výsledkoch čistenia.

Batéria sa nabíja približne 10 hodín a výrobca odporúča nabíjať ju, až keď jej kapacita klesne pod 20 %. Predlžujete tým jej životnosť. Po úplnom nabití vydrží približne 60 minút čistenia, čo pri pravidelnom používaní ráno a večer znamená, že ju budete musieť nabiť raz za dva týždne. Chválime, že má zubná kefka stabilný výkon, bez ohľadu na kapacitu batérie. Pri lacnejších modeloch kefiek sa totiž môžete stretnúť s tým, že pri vybíjaní batérie sa znižuje aj samotný výkon. To vám pri Curaprox Hydrosonic Pro nehrozí.

O stave batérie vás informuje indikátor v prednej časti tela batérie, v podobe pásika vždy po vypnutí kefky, alebo po vybratí z nabíjačky.

V prednej časti zubnej kefky nájdete ešte centrálne tlačidlo, ktoré slúži na celkové ovládanie kefky. Jednak ním kefku zapínate a dlhším podržaním prepínate medzi režimami čistenia.

Curaprox Hydrosonic Pro

Špecifický hranatý dizajn nesklame, Zdroj: TOUCHIT

Režimy čistenia

Kefka ponúka až sedem režimov čistenia. Režim Start (22 tisíc kmitov za minútu) odporúča výrobca pre ľudí, ktorí začínajú prvýkrát používať sonickú zubnú kefku a tiež pre nositeľov zubného strojčeka. Vtedy by ste mali pri čistení využiť jednozväzkovú kefku. Tri režimy Clean (32 tisíc kmitov za minútu) a tri režimy Smile (42 tisíc kmitov za minútu). Oba s použitím klasickej čistiacej hlavice alebo s čistiacou hlavicou pre citlivé ďasná. Všetky čistiace režimy trvajú dve minúty, pričom každých 15 sekúnd kefka mierne zavibruje, aby ste začali čistiť ďalší segment chrupu a vyčistili si tak zuby rovnomerne.

Hoci zubná kefka nepatrí medzi najtichšie, nie je to parameter, na ktorý by sme kládli veľký dôraz. Jej hlučnosť je zanedbateľná v porovnaní s výsledkami čistenia, ktoré ponúka.

My sme si zuby čistili dvakrát denne ráno a večer v režime Smile a výsledky sú skutočne citeľné. Pri dodržaní základných pravidiel čistenia o ktorých píšeme v tomto článku, sme dosiahli skvelé výsledky pri odstraňovaní zubného povlaku.

Prečítajte si aj recenziu na zubnú kefku Xiaomi.

Vylepšenia, ktoré u konkurencie nenájdete

A teraz poďme k podstatným odlišnostiam, ktorými Curaprox Hydrosonic Pro dobieha konkurenciu. Pri začiatočnom testovaní sme si povedali, že je to iba ďalšia sonická zubná kefka. Až pri používaní sme zistili, že má niekoľko významných predností. Našli sme minimálne tri, ktoré zásadne menia spôsob čistenia zubov a poskytujú lepšie výsledky.

Zakrivenie

Čistiace hlavice Curaprox sú mierne zakrivené. Pri klasických čistiacich hlaviciach je to 10 stupňov smerom dovnútra a pri jednozväzkovej hlavici je to 15 stupňov smerom dovonka. Toto mierne zakrivenie, však oproti konkurencii, veľmi výrazne pomáha udržiavať správny sklon pri čistení a dosiahnutie lepších výsledkov. So zubnou kefkou sa dostanete aj na miesta, kde sa s ostatnými sonickými kefkami dostanete len veľmi ťažko – napríklad za posledné stoličky.

Curaprox Hydrosonic Pro

Špeciálne zakrivená čistiaca hlavica, Zdroj: TOUCHIT

Tvar čistiacej hlavice

Čistiaca hlavica od Curaprox je o niečo menšia, ako sú konkurenčné hlavice a má špeciálne navrhnutý tvar kvapky. Vnútorné vlákna sú kratšie v porovnaní s vonkajšími a vyrába ich priamo Curaprox, ktorý si zakladá na čo najšetrnejšom čistení bez poškodenia zubnej skloviny či ďasien. My sme primárne ocenili menšie rozmery čistiacej hlavice, vďaka ktorým sme si dokázali lepšie vyčistiť napríklad vnútornú stranu predných zubov. Pri väčších hlaviciach je to zvyčajne problematické.

Curaprox Hydrosonic Pro

Čistiace hlavice v tvare slzy sú tiež zlepšením, Zdroj: TOUCHIT

Jednozväzková čistiaca hlavica

Je bežné, že pri drahších zubných kefkách nájdete aj náhradné čistiace hlavice, prípadne hlavice určené na určitý typ čistenia – napríklad čistenie jazyka. Curaprox vsadil na istotu a do balenia pribaľuje jednozväzkovú čistiacu hlavicu, ktorá je určená na čistenie ďasnového žliabku a tiež pre nositeľov zubného strojčeka. Túto hlavicu my odporúčame použiť aspoň raz týždenne ako doplnkovú pri čistení ťažko dostupných miest – vnútorná strana chrupu a celý ďasnový kanálik. Jej pravidelné používanie oceníte a zaznamenáte aj menšie usadzovanie zubného kameňa.

Curaprox Hydrosonic Pro

Jednozväzkovou čistiacou hlavicou si vyčistíte ďasnový kanálik, alebo aj zubný strojček, Zdroj: TOUCHIT

Nepotrebná aplikácia

Geekom a milovníkom technológií môže chýbať aplikácia. My sme však ocenili, že Curaprox sa na nič nehrá a investovali väčšinu úsilia do vývoja kvalitných čistiacich hlavíc s dobrými vláknami. Ak však ako používateľ budete trvať na tom, že si chcete sledovať údaje o čistení vo svojom smartfóne, budete musieť siahnuť po konkurencii.

thumbs-up-icon

Výhody

  • veľmi výkonný motorček
  • vyhotovenie čistiacich hlavíc
  • doplnkové príslušenstvo
  • odolnosť IPX7

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • niekomu môže chýbať aplikácia

Verdikt

Curaprox Hydrosonic Pro nás milo prekvapila. Výsledky čistenia posunula na úplne novú úroveň najmä vďaka dômyselne navrhnutým čistiacim hlaviciam, ktoré umožnia dosiahnuť aj na miesta, kde sme sa s inými zubnými kefkami dostávali ťažšie. Ocenili sme aj bohaté príslušenstvo, ktoré zahŕňa cestovné puzdro a doplnkové čistiace hlavice. Ak vás táto recenzia zaujala, prečítajte si aj naše recenzie ďalších zubných kefiek tu. Ak chcete vedieť, aké sú rozdiely medzi jednotlivými typmi zubných kefiek, vysvetľujeme ich v našom článku.

Cena: 199 eur
Náhradné hlavice: 19,90 eura za 2 ks (bez rozdielu v type)

Zapožičal: curaprox.sk

Prečítajte si aj:

Čo je sonická zubná kefka? A ako si so sonickou kefkou umývať zuby? (VIDEO)

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.