Návrhári smartfónov Xperia hovoria o fotoaparáte, displeji a tenších rámikoch okolo neho.

Spoločnosť Sony uverejnila rozhovor s dizajnérmi svojich smartfónov Xperia. Tí majú niekoľko kľúčových úloh. Skupina návrhárov sa zaoberá nielen evolúciou dizajnu, ale pripravuje aj zmeny, pretože sami vidia, že dizajn smartfónov Sony je nudný.

Xperia XZ2 Premium je model, ktorý patrí medzi najlepšie zariadenia aj keď sa na svoje uvedenie na trh ešte len pripravuje. Dokáže nahrávať 4K HDR videá, ktoré naplno vyniknú na 4K HDR displeji. Už v prípade predchodcu bol obrazový snímač schopný nahrávať videá v 4K HDR kvalite, ale čipová sada ešte neumožňovala túto funkciu na modeli Xperia XZ Premium využívať.

Sony patrí ku spoločnostiam, ktoré prinášajú pomerne veľa inovácií. Pritom rozdeľuje funkčnú výbavu zariadení na – kvalitu, tvorivosť a zábavu. Napríklad 4K HDR video spadá do kategórie kvality, zatiaľ čo možnosť nahrávať slow-mo videá pri 960 fps Sony radí do kategórie zábava.

V oblasti fotografovania sa spoločnosť po novom zamerala na duálne fotoaparáty, pričom do nedávna sme mohli vídať zariadenia Sony iba s jedným fotoaparátom a veľkých snímačom. Model Xperia XZ2 Premium je prvým zariadením Sony, ktoré využíva duálny fotoaparát MotionEye s jedným RGB snímačom, pričom druhý čiernobiely poslúži na zvýšenie ostrosti výsledných fotiek. Spustenie predaja sa očakáva v 3Q tohto roka.

Xperia XZ2 Premium využíva extrémnu citlivosť snímača na hodnote ISO 51200.

Dizajnéri okrem celkového dizajnu a fotaoparátu hovoria aj o obrazovke, kde stále veria, že klasické zobrazenie na displeji 16:9 je lepšie pre multimédiá, pričom nový pomer je vhodnejší pre komunikačné nástroje a prezeranie webu.

  • Model Xperia XZ2 využíva pomer strán 18:9
  • Model Xperia XZ2 Premium si zachoval tradičný pomer 16:9

Keď si všimnete aktuálne preteky o „najviac bezrámikový telefón „, tak sa Sony drží stranou a pristupuje k novému trendu pomerne konzervatívne. Chce prinášať zariadenia s dobrou ergonómiou, ktorá nebude znížená na úkor dizajnu.

Sony však pracuje na tom, aby sa rámiky jej telefónov Xperia po celom obvode zmenšovali.

Zdroj: SonyGSM Arena

Prečítajte si aj:

Sony Xperia XZ2 v teste odolnosti: Koľko toho vydrží?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.