Aj Sony chce čosi vyťažiť zo vzrastajúceho záujmu o vreckové konzoly, ale ide na to svojsky.

Spoločnosť Sony potvrdila, že pracuje na príprave vreckovej hernej konzoly, ktorá je zatiaľ označovaná pracovným názvom Project Q. Práce na novom zariadení avizoval priamo prezident a generálny riaditeľ Sony Interactive Entertainment Jim Ryan na stredajšej (24. 5.) tlačovej konferencii a potvrdil tak predchádzajúce fámy.

Spomenul, že zariadenie bude mať osempalcový LCD displej s rozlíšením 1080p a snímkovou frekvenciou 60 fps. Ryan zároveň tvrdí, že bude mať všetky tlačidlá a funkcie bezdrôtového herného ovládača DualSense. Predstavené by malo byť niekedy koncom aktuálneho roka.

Bohužiaľ, nepôjde o nástupcu kedysi obľúbenej PlayStation Vita či priameho konkurenta vreckových konzol ako Steam Deck či ROG Ally. Namiesto toho bude Project Q vlastne streamovacie zariadenie, ktoré umožní používateľovi hrať hry uložené na jeho konzole PlayStation 5 prostredníctvom WI-FI a služby Remote Play.

O zariadení zatiaľ nie sú k dispozícii ďalšie podrobnosti, Sony ich sľubuje „čoskoro“, takže je dovtedy ťažké povedať, či poskytne nejaký skutočne reálny prínos oproti klasickému používaniu funkcie Remote Play na telefóne.

V súvislosti s novou hernou konzolou spoločnosť Sony ohlásila aj bezdrôtové slúchadlá PlayStation Earbuds, ktoré bude možné súčasne pripojiť k smartfónu aj k počítaču či PlayStation 5.

PlayStation EarbudsZdroj: Sony

Zdroj: AndroidAuthority.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.