Nová Xperia One prichádza.

Predstavenie novej Xperie 1 VI je doslova predo dvermi. Japonská spoločnosť svoju vlajkovú novinku na trh uvedie s niekoľkými zásadnými dizajnovými zmenami, avšak zaujímavá zmena sa mala týkať aj aktualizovaného periskopického teleobjektívu. Teraz sa však zdá, že všetko môže byť trochu inak. Čo sa však týka dizajnu, tak oceňujeme, že Sony sa konečne vymámi z prísne konzervatívneho prístupu k dizajnu svojich smartfónov.

Konferencia NextXperia sa bude konať 15. mája o 16.00 hodine japonského času, čiže o 9.00 nášho času. To znamená, že Sony vtedy potvrdí alebo vyvráti všetky doterajšie fámy, ktoré dlhé mesiace kolovali na internete.

V súvislosti s novou Xperiou 1 VI sa objavila upútavka, v ktorej sú demonštrované možnosti jediného medzigeneračne nového fotoaparátu, ktorým má byť periskopický teleobjektív. V doterajších únikoch boli uvedené výborné možnosti jeho priblíženia v rozsahu 85 až 170 mm, avšak realita môže byť nakoniec celkom iná. Nová upútavka totižto spomína maximálnu ohniskovú vzdialenosť na úrovni iba 138 mm, čo je teda podstatne menej, ako doterajšie 7× optické priblíženie.

Na druhej strane tomuto krátkemu videu netreba prikladať príliš veľkú váhu, pretože pred pár dňami sa na internete objavila séria oficiálne vyzerajúcich promo materiálov, ktoré nový teleobjektív v rozsahu 85 – 170 mm potvrdzujú. Dokonca je možné, že najnovšia upútavka iba nezobrazuje celý potenciál nového periskopického teleobjektívu.

Nech je realita nakoniec akákoľvek, tak na jej potvrdenie už nebudeme dlho čakať. Sami sme však zvedaví na nový dizajn Xperie 1 VI s pomerom strán displeja 19,5:9 a bez 4K rozlíšenia. Vo výbava by nemal chýbať čipset Snapdragon 8 Gen 3, až 16 GB RAM, 3,5 mm jack a nový fotosoftvér.

Zdroj: InsiderSony

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.