Vlajková loď japonskej spoločnosti Sony sa začala oficiálne predávať aj na Slovensku. Pre prvých záujemcov má pripravený skutočne lukratívny darček v podobe bezdrôtových slúchadiel h.ear on Wireless NC (MDR–100ABN).

Sony nebude darček distribuovať všetkým novým majiteľom víťaza tohtoročného MWC v Barcelone. Ujde sa len prvým 160 šťastlivcom u našich dvoch najväčších mobilných operátorov (80 u oranžového a rovnako 80 u magentového). V prípade Orangeu si už môžete pozrieť aj konkrétne ceny telefónu pre jednotlivé paušály. Modrý operátor ho do ponuky plánuje zaradiť na prelome mája a júna, pričom na zákazníckej linke sa nám nepodarilo dopátrať k informácii, či bude takisto zvýhodňovať prvých klientov, ktorí si smartfón predobjednajú.

Štýlové bezdrôtové slúchadlá sa pýšia najmä digitálnym potlačením hluku. Poteší aj podpora technológie LDAC s maximálnou prenosovou rýchlosťou 990 kb/s, vďaka ktorej budete môcť počúvať prehrávaný zvuk vo vysokom rozlíšení.

Sony h.ear on Wireless NC (MDR–100ABN) sú výborné slúchadlá s digitálnym potlačením hluku. Prví majitelia Sony Xperie XZ Premium ich dostanú zadarmo – minimálne u operátorov Telekom a Orange

Na rozdiel od iných technológií kódovania kompatibilných s rozhraním Bluetooth, ako napríklad SBC, funguje LDAC bez akéhokoľvek znižovania kvality obsahu Hi-Res Audio. Vďaka účinnému kódovaniu a optimalizovanej tvorbe paketov umožňuje prenášať cez bezdrôtovú sieť Bluetooth približne trikrát viac údajov ako ostatné technológie a dosiahnuť tak veľmi slušnú kvalitu zvuku.

Sony Xperia XZ Premium, ktorá je jedinečná predovšetkým schopnosťou zaznamenať super slow motion video pri frekvencii až 960 snímkov za sekundu v HD rozlíšení, bude dostupná aj u najväčších slovenských predajcov elektroniky. Hej.sk i Alza.sk majú cenovku nastavenú zhodne na 739 eur. V elektroobchode NAY.sk ju kúpite o jedno euro drahšie. Spomenuté obchody aktuálne neponúkajú darček k telefónu. Ich české verzie, Kasa.cz a Alza.cz, k predobjednávkam slúchadlá pribaľujú, avšak to je dané tým, že českí operátori takúto akciu nemajú. Taktiež, na Slovensku sa kladie väčší dôraz na predaje telefónov cez operátorov, v ČR má silnejšie postavenie voľný predaj v obchodoch.

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Vyskúšali sme, ako sa natáčajú Super slow motion videá so Sony Xperia XZ Premium