Zmena platí od 1. septembra 2023.

Sony oznámilo zvýšenie cien za predplatné PlayStation Plus. Táto služba je dostupná v troch verziách a v závislosti od zvoleného predplatného ponúka viacero benefitov, ako je možnosť hrať online multiplayer, bezplatné hry zadarmo každý mesiac, prístup ku knižnici hier, ktoré môžete hrať bez platenia či cloudové hranie.

Cena predplatného sa zvýšila od 1. septembra 2023 a zmena sa týka iba ročného predplatného, ktoré bolo vždy cenovo najatraktívnejšie, nakoľko ste mohli ušetriť v porovnaní s mesačným a 3-mesačným predplatným. Ak máte aktívne ročné predplatné, zvýšenú cenu zaplatíte pri najbližšej obnove vášho predplatného.

PlayStation Plus Essential – 71,99 eur (predtým 59,99 eur ročne)

Toto členstvo ponúka rovnaké benefity ako pôvodná verzia služby PlayStation Plus. Získate prístup k plným verziám hier každý mesiac, exkluzívne zľavy, cloudové úložisko pre herné dáta a budete môcť hrať s ostatnými hráčmi cez internet.

PlayStation Plus Extra – 125,99 eur (predtým 99,99 eur ročne)

Toto členstvo obsahuje všetky výhody balíčka Essential a zároveň umožňuje pristupovať k hernej knižnici, ktorá obsahuje stovky hier pre PlayStation 4 a PlayStation 5. Hry z tejto knižnice si môžete stiahnuť do vašej konzoly a hrať ich bez nutnosti kupovať si ich.

PlayStation Plus Premium s cloudovým hraním – 151,99 eur (predtým 119,99 eur ročne)

Toto členstvo obsahuje všetky výhody balíčka Extra a navyše ďalšie hry – pre PS3 (cez cloud) a pre PS1, PS2 a PSP (cez cloud alebo si ich môžete stiahnuť do konzoly). Okrem týchto titulov môžete cez cloudové hranie pristupovať aj k PS4 titulom, ktoré sú súčasťou hernej knižnice PlayStation Plus Extra + Premium. Hry si môžete streamovať do konzol PlayStation 4 a PlayStation 5 a takisto aj do počítača.

Zdroj: PlayStation

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit