Dočkáme sa ho už počas augustového Galaxy Unpacked?

Samsung svoj prívesok Galaxy SmartTag predstavil začiatkom roka 2021 spolu s telefónmi série Galaxy S21. Toto kompaktné zariadenie pomáha pri hľadaní stratených vecí. O niečo neskôr bola na trh uvedená aj vylepšená verzia Galaxy SmartTag+, ktorá oproti prvej generácii priniesla niekoľko podstatných vylepšení.

SmartTag je možné využívať na hľadanie malých vecí pomocou mobilného zariadenia, ktoré funguje na princípe Bluetooth spojenia (BLE – Bluetooth Low Energy). Môžete ho pripnúť k predmetom, ktoré neustále strácame – napríklad kľúče, peňaženku, kabelku, ale aj veci, ktoré chcete mať pod kontrolou, ako sú bicykel, či kufor. 

Pokým od apríla 2021 nebolo na trh uvedené žiadne pokračovanie tohto lokalizátora, tak sa zdá, že nová generácia bude uvedená ešte tento rok. Naznačuje to správa z portálu, GSMArena. Zdá sa tak, že konečne bude vhodné uviesť novú aktualizovanú verziu, ktorá prinesie potrebné vylepšenia, keďže aktuálne SmartTagy nepotrebujú tak častú aktualizáciu, keďže naplnili všetky svoje možnosti.

Hľadanie prívesku SmartTag+ pomocou zadnej kamery v smartfóneZdroj: TOUCHIT
Hľadanie prívesku SmartTag+ pomocou zadnej kamery v smartfóne

Hoci presný dátum uvedenia novej generácie ešte nepoznáme, tak viaceré zdroje sa zhodujú v tom, že nový SmartTag lokalizátor bude skutočne uvedený ešte tento rok. Mohlo by sa tak stať napríklad počas predstavenia novej generácie skladacích zariadení, ktoré by mali byť predstavené v auguste spolu so slúchadlami Galaxy Buds3 a hodinkami série Galaxy Watch6.

Z vylepšení sa očakáva najmä lepší dosah, pokročilejšia zvuková signalizácia, lepšia výdrž batérie a zvýšené zabezpečenie. Toto sú v podstate takmer všetky oblasti, ktoré je možné v takomto malom zariadení vylepšiť. 

Nie je však vylúčené, že Samsung prekvapí a predstaví niečo prelomové. Nechajme sa prekvapiť.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.