Služba od Spotify sa z mnohých reproduktorov a prijímačov od Onkyo, Denon, Marantz, Bang & Olufsen, Pioneer a Yamaha odstráni.

Niektoré zariadenia úplne stratia integráciu služieb od Spotify, zatiaľ čo iné budú vyžadovať aktualizáciu firmvéru, ak budú chcieť používatelia naďalej využívať prístup ku svojej hudbe bez využívania smartfónu, ako zdroja pre streamovanie obsahu cez internet.

Táto výrazna zmena v politike spoločnosti Spotify sa ale prejaví až za niekoľko mesiacov, takže nie je aktuálne dôvod na paniku. I keď sa už na fórach Spotify objavili sťažnosti o stratách niektorých funkcií.

Aktualizovali sme našu backendovú platformu, čo znamená, že Spotify Connect už nie je integrovaný do niektorých starších reproduktorov a televízorov. V niektorých prípadoch môžu výrobcovia aktualizovať firmware, aby boli kompatibilné s novou platformou, „povedal hovorca Spotify.

Pri príprave prechodu na budúce funkcie Spotify Connect, spoločnosť Spotify považovala za potrebné prestať podporovať staršie zariadenia. Spotrebitelia sú pochopiteľne rozrušení, že strácajú prístup k poprednej hudobnej službe, pričom práve integrácia služieb od Spotify mohla byť dôvodom na kúpu konkrétneho zariadenia.  

Je tu ale stále riešenie ako streamovať svoju obľúbenú hudbu priamo na svojich zariadeniach. Jednoducho pripojíte audio kábel a prehrávate obsah priamo z mobilného zariadenia. Pokiaľ neobľubujete káble, tak je možné využiť napríklad Google Chromecast Audio dongle pre bezdrôtové prehrávanie.

Pre veľké spoločnosti, akými sú Denon a Yamaha je prioritou udržať si spokojného zákazníka. Tie začali ako prvé s aktualizáciami svojich zariadení. Pre iné spoločnosti podpora zo strany Spotify končí. Naďalej ale bude služba Spotify dostupná na veľkom množstve zariadení a značiek, ako napríklad Sonos.

zdroj: theverge

Prečítajte si aj:

Spotify Stations je nová aplikácia na počúvanie hudby

 

 

 

 

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.