Okrem novej ikony pribudlo aj niekoľko nových funkcií.

Google sa snaží neustále zlepšovať svoje aplikácie, čiže ani Správy nie sú výnimkou. Spoločnosť už v roku 2018 do aplikácie implementovala protokol RCS, ktorý dodal aplikácii Správy nové možnosti. Dokonca nie je tajomstvom, že Google sa snaží prinútiť aj spoločnosť Apple, aby začala RCS využívať. Ide totiž o moderný protokol na odosielanie správ, ktorý podporuje bohatšie textové funkcie, obrázky a videá s vyšším rozlíšením a end-to-end šifrovaním. Zdá sa však, že v tomto prípade ide o beh na dlhé trate.

Google tak hľadá nové spôsoby, ako spraviť komunikáciu medzi systémami Android a iOS plynulejšou. Google teraz umožní aj používateľom Androidu reagovať na správy pomocou emodži. Užitočnou novinkou Správ sú aj Pripomienky, ktoré budú používateľom posielať upozornenia, aby nezabudli na dôležité udalosti.

Hlasové správy sú odteraz ešte dostupnejšie. Ich prepis používateľom umožní pozrieť si klasickú hlasovú správu v písanej forme. Je to praktické predovšetkým vtedy, keď si chcete hlasovú správu okamžite vypočuť, ale nie sú na to vytvorené vhodné podmienky. Funkcia je dostupná pre telefóny Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 6, Pixel 6A, Pixel 6 Pro, Samsung Galaxy S22 a Galaxy Z Fold4.

Zlepšila sa aj integrácia s YouTube, ktorá používateľom umožní sledovať videá v okne chatu vždy, keď im niekto pošle odkaz na túto službu. Používatelia vďaka tomu už nebudú musieť aplikáciu Správy opustiť a pokojne si môžu video pozrieť bez zbytočného prepínania aplikácií. Užitočným zlepšením sú aj individuálne odpovede na špecifické správy.

Google Správy, Kontakty, Telefón nová ikona 2022

Správy rozpoznajú aj frázy, ktoré žiadajú o ďalšie formy komunikácie, a navrhnú napríklad spustenie videohovoru prostredníctvom služby Google Meet. Pripomíname, že na komunikáciu môžete používať nielen telefón, pretože Správy Google je možné používať aj vo webovom prehliadači, Chromebookoch alebo hodinkách Pixel Watch.

Okrem malých, ale užitočných zlepšení na pozadí, aplikácia Správy dostáva aj celkom novú ikonu, ktorá naznačuje nové dizajnové smerovanie spoločnosti Google. Okrem Správ sa zmenia aj ikony aplikácií Telefón a Kontakty. 

Nová verzia Správ Google je už dostupná v beta verzii aj na Slovensku.

Zdroj: XDA-Developers, Google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.