Na trhu existuje celý rad mini projektorov, avšak tie vyžadujú biele plátno, resp. bielu plochu na projekciu. SPUD, alebo ak chcete Spontaneous Pop-Up Display je prenosný projektor, ktorý môžete využiť ako druhú obrazovku a to vďaka tomu, že má vlastnú bielu plochu na ktorú premieta.

SPUD je momentálne na Kickstarteri a chce zaujať svojou skladnosťou, resp. kompaktnosťou. Údajne má zložený rozmery knihy, čiže je 17 cm široký, 5,5 cm vysoký, 19 cm dlhý a váži iba okolo 900 gramov. Rozkladá sa ako dáždnik a po rozložení dostaneme plnohodnotný 24“ displej.

spudgif_nowat

Vďaka tomu, že by mal vydržať až 10 hodín v prevádzke (samozrejme to záleží od úrovne jasu) ho môžete zobrať so sebou na rokovanie v kaviarni, či na stanovačku. Vďaka HDMI portu pripojíte takmer akékoľvek zariadenie. Dokonca nechýba ani podpora bezdrôtových zariadení akými sú Chromecast, Microsoft Wireless Display Adapter, Fire TV Stick, či Roku Stick, ktoré len zapojíte do HDMI portu a fungujú.

spud2_nowat

Plátno má tiež nižšiu krčivosť, takže sa budete stále pozerať na pekný obraz. Je to zaujímavý projekt, možno z môjho pohľadu jemne kostrbatý, ale za povšimnutie určite stojí.

spud3_nowat

Zdroj: kickstarter.com