Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

10. mája sa priestory rezidencie amerického ambasádora zaplnili vyše 40-timi talentovanými študentami vysokých škôl z Bratislavy, Košíc, Prešova, Žiliny, Trnavy, Banskej Bystrice, Viedne a Londýna. Mali možnosť sa pozhovárať s úspešnými manažérmi 20 slovenských a medzinárodných firiem na jedinečnom podujatí „Mentor Network Program“, ktoré organizuje AmCham, CSI Leasing a Veľvyslanectvo USA v Bratislave.

Prvotná koncepcia „Mentor Network Programu“ pochádza z Regional Business Council v St. Louis štátu Missouri, USA, kde funguje mentoringový program pre študentov vysokých škôl. Myšlienku mentoringového programu priniesol na Slovensko Martin Kardoš, riaditeľ CSI Leasing zo Spojených štátov amerických v roku 2007. „Stretnutie so zástupcami firiem je pre študentov mimoriadne inšpiratívne. Mentoringový program je skvelý nástroj, ako sa môžu študenti dostať do kontaktu so skutočným podnikateľským prostredím, ako získať vedomosti, rady a know-how priamo od skúseného mentora,“ hovorí Martin Kardoš, výkonný riaditeľ CSI Leasing.

Cieľom projektu „Mentor Network Program“ je poskytnúť študentom príležitosť kariérneho mentoringu a poradenstva priamo od významných generálnych riaditeľov a manažérov firiem. Peter Rusiňák, koordinátor programu z Americkej obchodnej komory v SR zdôrazňuje: „Jednou z hlavných myšlienok tejto príjemnej trojhodinovej recepcie je motivovať študentov k dosiahnutiu podobných výsledkov, aké dosiahli zúčastnení inšpiratívni mentori. Študenti sa môžu priamo učiť a inšpirovať príbehmi mentorov s ohľadom na svoju pracovnú budúcnosť.“

Mentoringový program má na Slovensku už dlhodobú tradíciu aj vďaka americkej ambasáde. „Naše veľvyslanectvo je hrdým partnerom Mentor Network Programu už od jeho založenia pred jedenástimi rokmi,“ povedal veľvyslanec Adam Sterling. „Poskytuje jeho účastníkom jedinečnú príležitosť rásť a budovať svoju kariéru pomocou kontaktov s profesionálmi.”

Ako uvádza jeden z vybraných študentov, ktorý sa programu zúčastnil v minulosti: „Mentori, ktorých som stretol na podujatí, boli skutočne veľké osobnosti. Nemali problém zdieľať svoje skúsenosti, názory a boli voči nám študentom veľmi otvorení. Dozvedel som sa, aké chyby mentori počas svojej kariéry urobili, ako sa pripraviť na pohovor alebo to, že vedomosti zo školy, prax a celoživotné vzdelávanie idú ruka v ruke s úspešnou kariérou.“

Značky: