Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť LG je pre mnohých synonymom kvality, inovácie a luxusného dizajnu.

Nie je preto prekvapením, že poskytovateľ moderných audiovizuálnych riešení, spoločnosť Nowatron Elektronik, stavila pri modernizácii spravodajského štúdia Českej televízie práve na značku LG. Novému štúdiu v súčasnosti dominuje unikátna projekčná stena s dvoma flexibilnými OLED panelmi.

V júni 2018 prebehlo predstavenie nielen novej moderátorskej dvojice relácie Udalosti, komentáre, ale aj zrekonštruovaného Studia 6. To prešlo modernizáciou po vzore aktuálneho vývoja zahraničných spravodajských médií. Firma Nowatron Elektronik, ktorá spolupracuje s Českou televíziou už niekoľko rokov, si pre modernizáciu štúdia vybrala exkluzívne a inovatívne modely značky LG. Spravodajskému štúdiu po novom dominujú dva zakrivené 55-palcové open frame panely, integrované do kruhového moderátorského stola.

Panely od LG majú hrúbku necelé 4 mm. Polomer ohybu je 2 000 mm s jasom 400 cd / m2 a v rozlíšení 1 920 x 1 080 bodov. Unikátnosť panelu tkvie najmä v jeho schopnostiach zobrazenia. OLED technológia totiž poskytuje špičkové podanie farieb a vďaka nej ožíva skutočne realistický obraz. Hlavný rozdiel oproti LED technológii spočíva v tom, že OLED (Organic Light Emitting Diode) vyžaruje vlastné svetlo, čím eliminuje potrebu akéhokoľvek podsvietenia. Jedná sa o najvyspelejšiu technológiu, samosvietiacich a vzájomne na sebe nezávislých pixelov, čo vedie k neuveriteľnému kontrastu a k zobrazeniu dokonalej čiernej farby. Vďaka tenkému dizajnu OLED môžu byť displeje navyše ohýbané do netradičných a konvexných tvarov.

„Je nám cťou, že spoločnosť Nowatron Elektronik si pre modernizáciu takého významného projektu – štúdia Českej televízie – vybrala práve nás. Veríme, že vďaka špičkovej inovatívnej technológii OLED, ktorá sa teší čoraz väčšej obľube, sme svedkami revolúcie na poli kvality a zobrazenia,” uviedla Markéta Houštecká, senior marketing specialist z LG Electronics.

Značky: