Máj, lásky čas, máme za sebou, avšak túžba mať niekoho po svojom boku, nie je otázkou len tohto mesiaca.

Ak vám stále chýba spoločnosť, spriaznená duša alebo len dobrý priateľ,vaše šťastie sa vám možno podarí nájsť prostredníctvom nasledujúcich webových zoznamiek.

badoo.com/sk

Badoo patrí medzi najpopulárnejšie zoznamky svojho druhu. Na hlavnej stránke sa pýši počtom zaregistrovaných používateľov, ktorých je v súčasnosti viac ako 349 miliónov. Po novej registrácii alebo prepojení účtu s vaším Facebookom prichádza na rad vytvorenie vlastného profilu, kde uvediete základné informácie o sebe a pridáte fotografiu. Následne vám už nič nebráni v tom, aby ste sa pustili do pátrania.

Objekty vášho záujmu hodnotíte buď srdiečkom (páči sa mi) alebo krížikom (nepáči sa mi). Podľa aktivity a tiež množstva nápadníkov vám v rámci Badoo zoznamky vzrastá popularita. Musíte však rátať s tým, že niektoré z bonusových služieb sú spoplatnené. Ak chcete byť online aj na cestách, aplikácia Badoo je dostupná pre zariadenia iOS, Android aj Windows Phone.

www.okcupid.com

Zoznamka OkCupid nechce fungovať výlučne na princípe hodnotenia vonkajšej krásy prostredníctvom profilových fotografií. Túži ísť do hĺbky a ukázať skutočné „ja“ každého jedného zaregistrovaného. Preto okrem tradičných údajov umožňuje svojim používateľom vyhľadávať potenciálne blízku osobu na základe spoločných záujmov a hodnôt.

Samotnému využívaniu online zoznamky predchádza okrem registrácie i vyplnenie podrobného dotazníka. Vstávate ráno skoro? Alebo vám prekáža neporiadok? Aj otázky tohto typu môžu o vás a vašich preferenciách prezradiť veľa.

OkCupid vám následne vypočíta podľa istého špeciálneho algoritmu percentuálne skóre a na základe toho vám vyhľadá povahovo najpodobnejších ľudí vo vašom okolí. Či ste alebo nie ste skutočne kompatibilní, sa však pravdepodobne dozviete až po nadviazaní bližšieho kontaktu. Zoznamku OkCupid si podobne ako Badoo môžete stiahnuť do svojich smartfónov s operačným systémom Android alebo iOS.

pokec.azet.sk

Kto by nepoznal azda najznámejšiu zoznamku na Slovensku – Pokec? Aj keď najväčší boom zažívala zhruba pred desiatimi rokmi, stále si nachádza obľubu u ľudí. Stránka je jednoduchá a intuitívna. Jednoducho prechádzate rôznymi virtuálnymi miestnosťami, ktoré sú pomenované podľa predmetu či témy záujmu jej návštevníkov.

Komunikácia na Pokeci prebieha buď priamo na nástenkách jednotlivých miestností alebo cez súkromné rýchle správy. Súčasťou všetkých zaregistrovaných profilov sú albumy, ktoré môžu byť viditeľné verejne pre všetkých alebo uzamknuté heslom pre vybraných používateľov. V prípade, že máte záujem o reálne stretnutie, potenciálneho partnera si vyberáte formou priameho hodnotenia fotografií.

Ak chcete vedieť, kto si v poslednom čase prezeral váš profil, musíte si aktivovať predplatné, ktoré je spoplatnené v závislosti od dĺžky jeho platnosti.

www.amor.sk

Ak vás chatovanie s anonymnými ľuďmi neláka a radšej by ste vždy vopred vedeli, s kým sa púšťate do rozhovoru, navštívte stránku amor.sk. Táto zoznamka funguje na princípe klasických inzerátov. Preklikávate sa profilmi reálnych ľudí a na základe krátkej charakteristiky, ktorú o sebe každý inzerent zverejnil, si hľadáte toho, kto vás niečím očarí, bude vám na prvý pohľad sympatický a možnože neskôr aj srdcu blízky. Veď predsa nikdy nemôžete vedieť, kto vás čím osloví.

Môže to byť pekná fotografia, vyhovujúci vek, rovnaké bydlisko alebo podobné záujmy… Či dokonca osud? Stačí ak budete mať oči na stopkách a myseľ otvorenú. K tomu, aby ste na vybrané inzeráty mohli reagovať, musíte byť na Amor webe zaregistrovaný. Postup je rovnaký, ako pri každej inej zoznamke. Netreba sa báť. No aj tu treba počítať s malými poplatkami.

www.zoznamko.sk

Zoznamko.sk je kresťanská zoznamka pre tých, ktorí hľadajú životného partnera rovnakých hodnôt a názorov. Registrácia je zdarma. Jej súčasťou je podrobné vyplnenie dotazníka, ktorý o vás povie to, čo chcete, aby druhí o vás vedeli. Portál ponúka vyhľadávanie na základe geografickej polohy, nechýba tu ani možnosť podeliť sa s krátkymi úvahami či myšlienkami, ktoré vám behajú hlavou. Na to slúži konkrétne sekcia Moje Blogy.

Ak vás zaujíma, kto si prezeral váš profil, môžete si túto funkciu aktivovať zaplatením mesačného poplatku vo výške 1,90 eura za mesiac, 3,90 eura za tri mesiace alebo 9,90 eur na jeden rok. Autorom zoznamky je istý Vašo, absolvent najstaršej univerzity na svete v Bologni a člen saleziánskych odchovancov, ktorému sa už podarilo nájsť si lásku svojho života, a to isté chce touto zoznamkou s kresťanským duchom dopriať aj iným.

Ďalšie tipy

www.partnernaurovni.sk – Zoznamovaniu predchádza detailná registrácia. Tipy na potenciálne vhodných partnerov dostávate na základe výsledku vášho osobnostného testu. Poplatky za služby sú vyššie.

dvaja.sme.sk – Zoznamka s podtitulom Seriózne zoznámenie. Dostupná je tiež formou aplikácie pre ešte komfortnejšiu a rýchlejšiu komunikáciu.

topky.singles/tematicka-zoznamka – Máte konkrétne požiadavky, očakávania či preferencie? Navštívte jednu z tematických zoznamiek. Pre nerozhodných je dostupná univerzálna zoznamka.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júnovom vydaní TOUCHIT č. 6/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky: