Vďaka LTE technológii prináša SWAN vysokorýchlostný internet aj do lokalít, kde boli doteraz používatelia odkázaní na služby cez DSL, Wi-Fi alebo WiMax providerov.

Služba LTE internet pre domácnosti bola doteraz dostupná v Nitre a Trnave. Operátor ju od dnešného dňa ponúka v deviatich nových mestách. V Žiline, Topoľčanoch, Dunajskej Strede, Pezinku, Seredi, Galante, Bánovciach nad Bebravou, Senci a v Martine a blízkom okolí. Do konca roka 2016 chce LTE internet poskytovať v každom okresnom meste, plánuje pokryť aj menšie sídla. Uviedol to výkonný riaditeľ SWANu, Martin Mosný.

SWAN pre LTE internet využíva 3,7 GHz sieť a v novembri na trh uviedol dva nové produkty. Služba LTE internet S je určená menej náročným domácnostiam, ktorým postačí rýchlosť 6 Mbps / 1 Mbps,  no atraktívna je najmä nízkou cenou iba 9,90 eur mesačne. Náročnejším klientom je určený produkt LTE internet L s rýchlosťou maximálne 70 Mbps / 5 Mbps, ktorý SWAN ponúka za 19,90 eur. Tieto ceny platia pri dvojročnej viazanosti, pričom pri službe LTE internet L má zákazník Wi-Fi router v cene služby.

Dodajme, že operátor v prípade LTE internetu pre domácnosti uplatňuje FUP (Fair User Policy) na 50 GB týždenne. Po dosiahnutí tejto hranice sa rýchlosť zníži na 1/1 Mbps do konca týždňa, pričom vždy od pondelka sa prenosová rýchlosť vráti na pôvodnú. Zákazníci si môžu zakúpiť produkt na predajných miestach SWANu alebo objednať prostredníctvom stránky www.swan.sk.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit